Ostavio sve u nevjerici: Cijeli svijet je u čudu gledao kako se Neymar svađa zbog Mbappea
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Ostavio sve u nevjerici: Cijeli svijet je u čudu gledao kako se Neymar svađa zbog Mbappea

M. Šljivak

Zvijezda PSG-a Neymar neće nastupiti u posljednjem kolu grupne faze protiv Juventusa zbog žutih kartona. Suspenzujući karton Neymar je dobio u meču proti Maccabi Haife 'štiteći' vjerovali ili ne Kyliana Mbappea.

Neymar i Kylian Mbappe, barem prema pisanju francuskih medija, nemaju dobar odnos, a Francuz je taj koji je otvoreno tražio odlazak kolege iz ekipe.

Međutim, obojica o svom odnosu šute pred medijima. Ne žele govoriti o dešavanjima unutar tima i između njih dvojice, a na terenu se sukob ne primijeti.

Zanimljivo je zbog toga bilo vidjeti Neymara kako dobija žuti karton zbog starta igrača Maccabija Abdoulayea Secka nad Mbappeom.

Defanzivac tima iz Haife žestoko je bez lopte pokupio Francuza. To se nije dopalo Brazilcu koji je odlučio da se lično obračuna sa Seckom i krenuo je na njega.

Itekako ratoboran je bio Neymar. Na kraju mu je to donijelo žuti karton zbog kojeg neće nastupiti u posljednjem kolu protiv Juventusa.

Oglasi

Ipak, mnogi smatraju da protest zapravo i nije bio zbog oštrog starta nad Mbappeom već isključivo zbog dobijanja drugog žutog kartona.

Neymar pred Svjetsko prvenstvo ne želi previše rizikovati povrede. Meč protiv Juventusa klubu ne znači ništa jer je već prošao u nokaut fazu takmičenja i bespotreban je rizik da se nađe na terenu.

Zato su mnogi uvjereni da on zapravo nije branio Mbappea već da je imao jasan cilj u ovom slučaju i nije mogao naći bolji način da dođe do kartona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Brazilac je zbog kartona propustio i meč u Ligue 1 protiv Ajaccioa, a do početka Mundijala u Kataru za PSG će odigrati još tri utakmice i to protiv Troyesa, Lorienta i Auxerrea.

S obzirom na protivnike i činjenicu da u svojim redovima ima tri velike svjetske zvijezde (Messi, Mbappe, Neymar) vrlo je moguće da neko od njih i odmori u ovim duelima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi