Ekran Neymarovog mobitela pokazuje njegov neispunjeni san
Neymar privlači pažnju i najmanjim detaljima otkriva šta mu je bitno u životu (Foto - EPA)

Zanimljiva fotografija

Ekran Neymarovog mobitela pokazuje njegov neispunjeni san

M. Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar (30) ima velike planove s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru i Karioke na čelu s njim sanjaju titulu prvaka svijeta nakon 20 godina čekanja.

Neymar je u Katar došao samo s jednim ciljem - osvajanje titule prvaka svijeta. Brazilci su najveći favoriti za osvajanje Mundijala, a povratak Neymara u tim nakon povrede dodatno je ojačao ekipu koju predvodi Tite.

Koliku želju za osvajanjem trofeja ima najveća brazilska zvijezda pokazuje i jedan detalj s terena tokom utakmice Brazila i Kameruna u grupnoj fazi.

Neymar se pred meč pojavio na terenu. U ruci je držao mobitel, a na početnom ekranu njegovog mobitela je trofej FIFA kojeg će podići najbolji tim svijeta.

Brazilskoj superzvijezdi očigledno je najviše stalo do osvajanja Mundijala i ako se to desi, moglo bi se desiti da okonča reprezentativnu karijeru, iako mu je samo 30 godina.

Oglasi

"Ne mogu garantovati da ću igrati na još jednom Svjetskom prvenstvu. Iskreno, ne znam. Možda će biti još koje, možda ne. Zavisi", poručio je nedavno Neymar.

Naredno prvenstvo svijeta je 2026. godine, a Neymar će tada imati 34 godine. Pitanje je hoće li još uvijek biti aktivan jer se može lako desiti da se ostavi fudbala po isteku ugovora s PSG-om, što je u nekim izjavama i najavljivao.

Sjajni ofanzivac ima sasvim dovoljno novca da živi bezbrižno do kraja života, ali pitanje je koliko će želje za igrom imati za četiri godine.

Član nacionalnog tima Karioka Neymar je postao još 2010. godine. Odigrao je ukupno 122 utakmice i postigao je 75 pogodaka te je jako blizu da sruši rekord legendarnog Pelea po broju golova u nacionalnom timu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pele je postigao dva pogotka više (77), ali ovaj rekord bi zvijezda PSG-a mogla srušiti već do kraja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ostaje nam da vidimo hoće li i Brazil prekinuti post od 20 godina bez titule prvaka svijeta ili će im se na putu naći neko ko će im pokvariti planove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi