U bogatom klubu otvoreno zovu Neymara da dođe, nude mu i broj 10

Newcastle bi Brazilca

U bogatom klubu otvoreno zovu Neymara da dođe, nude mu i broj 10

E. Škorić

U francuskom prvaku PSG-u otpisali su Neymara i žele da ga prodaju već ovog ljeta.

Brazilski reprezentativac smatra se "virusom" u svlačionici Parižana, te će po svim prilikama biti prisiljen da napusti klub. PSG ga je spreman prodati za neku pristojnu sumu, naravno daleko manju od one koju su dali kada su ga kupili iz Barcelone. Podsjećamo, s 222 miliona eura transfer Neymara najskuplji je u povijesti nogometa.

Ono što može da bude problem PSG-u je činjenica da 30-godišnjam ima sedmičnu platu čak 490.000 funti i malo ko može to da mu priušti, ali ipak postoji niz timova koji su u mogućnosti to napraviti. Tu se sada prvenstveno misli na Newcastle, čija su dva najskuplja pojačanja u povijesti Brazilci - Joelington i Bruno Guimaraes.

Upravo je Joelinton govorio o mogućnosti da Neymar dođe.

"Čovjek je idol, jedan od najvećih u svjetskom nogometu, tako da bismo mu našli mjesto u našem timu. Kako bi to bila velika stvar da jedan takav igrač potpiše za Newcastle. Desetka ga čeka ako treba", poručio je Joelinton, koji se malo i našalio na račun svog saigrača Saint-Maximina, koji trenutno nosi broj 10.

Newcastle je u oktobru prošle godine preuzeo konzorcij predvođen Saudijskom Arabijom i smatra se jednom od najbogatijih ekipa svjetskog nogometa. Bili su u zoni ispadanja kada je preuzimanje završeno, ali su završili na 11. mjestu nakon što su Stevea Brucea zamijenili Eddiejem Howeom i sklopili niz potpisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Howe je krenuo s jačanjem tima tokom ljeta, pa je doveo Matta Targetta iz Aston Ville, Nicka Popea iz Burnleyja i Svena Botmana iz Lillea, a dovođenje Neymara bio bi vrhunac i jedan od najboljih mogućih poteza u marketinškom smislu.

Neymar se povezuje i sa Chelseajem, kao i sa nekolicinom drugih bogatih timova i trenutno je jako blizu odlaska iz Pariza gdje je izgubio povjerenje, a zbog Kyliana Mbappea i Lionela Messija odavno je gurnut u stranu i u sjeni je ove dvije velike zvijezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi