Rekorderi Brazilci slave novi odlazak na Svjetsko prvenstvo

Južnoameričke kvalifikacije za SP u Kataru

Rekorderi Brazilci slave novi odlazak na Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Brazila protekle je večeri obezbijedila učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Brazilci imaju nezapamćeno dobro kvalifikacije. U Sao Paulu su pobijedili Kolumbiju sa 1:0, a gol odluke postigao je Lucas Paqueta na asistenciju Neymara u 72. minuti. To znači da je šest kola prije kraja Brazil ostvario plasman na Mundijal.

Prije njih su Svjetsko prvenstvo izborile selekcije Danske i Njemačke te domaćina Katara koji se automatski plasirao.

Inače, ovo će biti 22. nastup Brazilaca na svjetskim prvenstima i jedina je selekcija koja je zaigrala na svakom velikom turniru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čile je ostvario važnu pobjedu od 1:0 u gostima Paragvaja, istim je rezultatom Ekvador pobijedio Venezuelu kod kuće, dok je Peru s 3:0 deklasirao Boliviju.

U noći sa petka na subotu tačno u ponoć po srednjoevropskom računanju vremena počet će duel Urugvaja i Argentine.

Top Komentari

denimen9
Brazil osvaja, klima im odgovara
1 1
haris1000
20 godina nisu bili prvaci, zabrinjavajuće za najbolju svjetsku fudbaksu naciju, ako u Kataru ne osvoje biće ima najduži niz bez titule, kao onaj od 1970 do 1994, dugo već nemaju nekog kao Pele,Ziko,Ronaldo, Ronaldinho, pa i Romario,Rivaldo, Nejmar još nema titulu najbolje na svijetu, sad djeluju kao tim,tamannu Kataru BiH Brazil da uživamo kao sa Argentinom 2014
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi