Šta se dešava u Južnoj Americi: Messija pljunuli, a Neymar pogođen u glavu od svojih navijača!

Nimalo lijepe scene u Brazilu

Šta se dešava u Južnoj Americi: Messija pljunuli, a Neymar pogođen u glavu od svojih navijača!

Endin Čaušević

Nevjerovatne scene dešavale su se sinoć na mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi. Prvo je Lionel Messi pljunut u okršaju Argentine i Paragvaja, a nakon utakmice Brazila i Venecuele vidjeli smo kako su navijači Karioka u glavu pogodili Neymara kartonskom kutijom.

Zaista luda noć je iza nas kada su u pitanju kvalifikacije za Mundijal koje su se igrale sinoć u Južnoj Americi, a u centru pažnje su utakmice iz Buenos Airesa i Cuiabe gdje smo gledali sramotne scene.

U glavnim ulogama bili su Lionel Messi i Neymar koji su doživjeli užasne scene na meču protiv Paragvaja, odnosno Venecuele.

Messija je napadač Paragvaja, Antonio Sanabria, pljunuo u samom finišu utakmice kada je kapiten Gaučosa okrenuo leđa i nije to vidio. No, nakon utakmice Messi je odlučio da odgovori Sanabriji.

No, to nije bio kraj skandalima jer se nešto kasnije igrala utakmica Brazila i Venecuele koja je završena rezultatom 1:1, a nezadovoljni navijači domaće selekcije su nakon utakmice gađali Neymara dok je izlazio s terena.

Oglasi

Bilo je jasno da Brazilci nisu zadovoljni remijem, a glavnog krivca za takav rezultat pronašli su u Neymaru.

Dok je igrač saudijskog Al Hilala napuštao teren jedan od navijača ga je pogodio kartonskom kutijom za kokice u glavu što je izazvalo šok prisutnih na terenu.

Neymar je odmah reagovao i pogledao ka tribini, te je počeo da psuje ka navijačima Brazila koji su nastavili da ga provociraju i žestoko mu zvižde.

Na kraju su ostali igrači Brazila nekako gurnuli Neymara u tunel i odveli ga u svlačionicu kako bi se on smirio jer je bilo jasno koliko je ljut zbog scene koja mu se desila na domaćem terenu.

Brazil je na ovoj utakmici vodio sa 1:0 od 50. minute golom Gabriela na asistenciju Neymara, ali su gosti uspjeli u 85. minuti da šokiraju domaće nakon što je Bello pogodio za 1:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi