Zapaljen grad, uništen klub, situacija van kontrole i svi čekaju čudo - Neymar stiže kao spasitelj!
Foto - Santos FC

Santos moli Neymara za povratak

Zapaljen grad, uništen klub, situacija van kontrole i svi čekaju čudo - Neymar stiže kao spasitelj!

Midhat Šljivak

Brazilski velikan Santos po prvi put je u 111 godina historije ispao u Seriju B. Katastrofalna sezona završila se na užasan način po njih, navijači su bijesni i zapalili su 'pola grada', a sada mole Neymara da se vrati i da ih vrati na staze stare slave.

Santos proživljava najteže trenutke u historiji kluba. Po prvi put nakon 111 godina su ispali iz lige, a od muke su napravili potpuni haos na ulicama Sao Paula i zapalili su 'pola grada'.

Nažalost po njih, klub ništa ne može vratiti u društvo najboljih, pa će narednu sezonu provesti u Seriji B. Nadaju se svi da će to biti samo jedna sezona i navijači zovu ikonu kluba Neymara upomoć.

On je nakon ispadanja objavio Story i poslao je snažnu poruku koja je uzburkala strasti među navijačima. Uvjereni su da će se vratiti kući.

"Santos, uvijek Santos. Smijat ćemo se opet", napisao je Neymar.

Oglasi

Navijači ga očekivano na društvenim mrežama mole da se vrati. On je navodno na to spreman, ali nakon što mu istekne ugovor s ekipom Al-Hilala.

I dok sanjaju njegov povratak nemiri ne prestaju. Vatreni navijači Santosa traži promjene u klubu u narednom periodu i napadi su sve žešći

Neymar je dijete Santosa. Prošao je sve omladinske kategorije kluba i uz ikonu Pelea je najveći fudbaler ovog tima koji se pojavio.

Santosu je prethodnih godina donio ogromne cifre. Barcelona ga je 2013. godine dovela kao 21-godišnjaka za cifru od 88 miliona eura i procenat od naredne prodaje koji je bio veliki jer je naredni transfer iznosio 222 miliona eura.

Oglasi

Neymar se oporavlja od teške povrede

Neymar je nedavno doživio izuzetno tešku povredu koljena zbog koje ga na terenu nećemo vidjeti narednih 10 mjeseci.

Njemu su tokom aktivnosti reprezentacije Brazila u kvalifikacijama pokidani križni ligamenti koljena i meniskus, te je podvrgnut operaciji.

Planirana pauza je 10 mjeseci. To znači da će na teren tek u septembru naredne godine i očekuje se da će odraditi preostalu godinu ugovora s Al-Hilalom.

Ljeto 2025. godine vjerovatno će donijeti povratak u Santos. Zaradio je sasvim dovoljno novca da se može vratiti mirno kući i prema navodima brazilskih medija, to će i učiniti.

Samo od ugovora u Al-Hilalu će, navodno, zaraditi 600 miliona dolara u dvije godine, a njegovo bogatstvo se već procjenjuje na nevjerovatnih 250 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi