Neymar je sinoć izmislio novu proslavu gola, pa se cijeloj naciji nasmijao u lice

Čekao je ovaj momenat

Neymar je sinoć izmislio novu proslavu gola, pa se cijeloj naciji nasmijao u lice

E. Škorić

Brazil je dobio još jedan meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a Neymar je predstavio neobično slavlje.

Brazilska zvijezda podignula je dres kako bi pokazala trbuh. Ovo je odgovor na val kritika s kojima se suočavao proteklih dana.

Brazil je s 2:0 pobijedio Peru, a Neymar upisao asistenciju i pogodak. Bilo je to idealno vrijeme da odgovori na kritike brazilskih novinara i javnosti koji su ga izložili velikom pritisku.

Između ostalog su kritičari tvrdili da je Neymar na reprezentativnu akciju stigao sa prekomjernom težinom, ali on se branio da je dobio povelik dres i da je zbog toga izgledao debelo.

Sada, nakon što je postigao gol, Neymar je podigao dres i jednostavno svima pokazao da nema višak kilograma. Bio je to njegov način da se na neki način nasmije u facu svima onima koji su ga do prije ove utakmice kritikovali i omaložavali.

Nakon utakmice igrač je dodao fotografiju sa slavlja s natpisom "Debeli u redu".

Neymar je također u izjavi za TV rekao da više ni sam ne zna šta da napravi kako bi ga poštovali njegovi sunarodnjaci i kako bi konačno cijenili sve ono što radi u dresu Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi