Engleski klubovi suspendovali igrače koji su išli u Južnu Ameriku, a Everton sve odradio doktorski

Richarlison može igrati jer nije išao u Brazil

Engleski klubovi suspendovali igrače koji su išli u Južnu Ameriku, a Everton sve odradio doktorski

E. Čaušević

Fudbaleri iz Premiershipa koji su igrali za svoje reprezentacije u Južnoj Americi našli su se u velikom problemu po povratku u Englesku.

Klubovi iz najjačeg ranga engleskog fudbala zabranili su svojim igračima koji dolaze iz Južne Amerike da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo početkom ovog mjeseca, ali su se mnogi oglušili na to.

Engleski klubovi su to zabranili zbog toga što se mnoge zemlje iz Južne Amerike nalaze na crvenoj listi zbog koronavirusa i to znači da mnogi od njih moraju u obaveznu izolaciju.

Ipak, većina fudbalera oglušila se na naredbu svojih klubova i odlučili su da otputuju na okupljanje svoje reprezentacije, a zbog toga će biti kažnjeni.

Zbog toga u narednom kolu Manchester City neće moći računati na Gabriela Jesusa koji je igrao za Brazil prije nekoliko dana, a on će propustiti naredne sedmice i prvo kolo Lige prvaka.

Liverpool je suspendovao Alissona zbog odlaska u Brazil, a Tottenham je istu stvar uradio sa Giovanijem Lo Celsom i Cristianom Romerom.

Oglasi

U problemu su i igrači iz Centralne Amerike, odnosno reprezentativci Meksika. Petodnevnu suspenziju od kluboba dobili su Raul Jimenez iz Wolverhamptona i Miguel Almiron iz Newcastlea što znači da neće igrati ovog vikenda. To se odnosi i na Emiliana Martineza (Aston Villa) i Emiliana Buendiju (West Ham) koji su igrali za Argentinu.

Međutim, mnogi su osudili ove poteze i u prvi plan istakli Richarlisona koji nije kažnjen prošlog mjeseca kada se vratio s Olimpijade gdje je igra za Brazil, a nekoliko dana kasnije je nastupio za Everton.

U Evertonu su mudro izbjegli da Richarlison sada bude suspendovan jer on nije otputovao na okupljanje selekcije Brazila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub s Goodisona positgao je dogovor s Fudbalskim savezom Brazila da ga puste na Olimpijadu, ali da ne ide na okupljanje reprezentacije za mečeve u septembru jer su znali kakva će stvar biti.

Richarlisonu to nije teško palo jer će moći u ponedjeljak da igra protiv Burnleyja i mnogi smatraju da je Brazil vratio uslugu Evertonu što su pustili ovog igrača da ide na Olimpijadu zbog čega je propustio pripreme svog kluba za novu sezonu.

Top Komentari

King_Kenny
...Alisson ne brani,znaci ko igra kladionicu u nedjelju slobodno zbroj golova 4+ na Leeds-Liverpool jer Adrian na golu je grancija za minimum 2 primljena gola.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi