Neymar zbog bizarne sitnice zarađuje dodatne milione u PSG-u

Brazilac zna kako do novca

Neymar zbog bizarne sitnice zarađuje dodatne milione u PSG-u

S. Grebović
Teme:

Brazilski superstar Neymar u PSG-u zarađuje istinsko bogatstvo.

Svi su manje više saglasni oko konstatacije da današnji fudbaleri zarađuju mnogo više nego što bi trebali. 

Novac koji oni inkasiraju u svojoj karijeri ne mogu zaraditi ni doktori nauka, niti naučnici, ali ni ostali 'smrtnici'. No dok je ovaca, neće faliti vune, reklo bi se.

Neymar je iz Barcelone prešao u redove PSG-a na ljeto 2017. godine, a ugovor koji je potpisao sa ovim klubom napravit će ga pravim bogatašem.

Njegova sedmična plata iznosi 625 hiljada eura, a prostom računicom dolazimo do toga da je po satu plaćen 3700 eura. Priznaćete, nije loše.

Jedna od kaluzula u ugovoru donosi mu dodatnu zaradu. Riječ je o takozvanoj etičkoj klauzuli po kojoj se Brazilac mora suzdržati bilo kakve vjerske ili političke propagadne, koja će narušuti ugledu kluba.

Upravo ta vjerska komponenta zbunjuje mnoge budući da je Neymar izrazito vjerski nastrojen prema kršćanstvu kome pripada. Naslov Lige prvaka 2015. godine sa Barcelonom proslavio je povezom oko glave na kojem je pisalo "100 posto Isus", što danas zbunjuje mnoge u pogledu pomenute klauzule.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

user1614932756
Zar ovo nije bilo neki dan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi