Neymaru svega dosta: Šta još da uradim da me poštujete?

U Brazilu ga samo kritikuju

Neymaru svega dosta: Šta još da uradim da me poštujete?

E. Škorić

Brazil je sinoć u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobijedio Peru s 2:0.

Brazilci su u pravom naletu i imaju osam vezanih pobjeda u kvalifikacijama, te je već sada jasno da će igrati na Mundijalu u Kataru 2022. godine.

Neymar je odigrao sjajan meč, asistirao je Evertonu Ribeiru u 15. minuti kod prvog gola, a onda se i sam upisao među strijelce u 40. minuti. Ipak, pored svega, PSG-ov napadač i dalje je kritikovan u rodnoj državi.

"Šta još da napravim u ovom dresu da me počnu poštovati?", upitao je Neymar dok je davao izjavu za jednu televiziju po završetku utakmice.

“Kolektiv je važniji, ali u isto vrijeme sretan sam što sam najbolji strijelac u kvalifikacijama, najbolji asistent u Brazilu i uskoro ću, ako Bog da, imatu tu čast da nadmašim Pelea. Zar to nije dovoljno da me poštuju u Brazilu?".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nedavno se na njega obrušila javnost u Brazilu i novinari zbog navodne prekomjerne težine, ali se napadač PSG-a branio riječima da mu je dres bio velik.

"Na normalnoj sam težini, ali sam dobio prevelik dres. Idući put ću tražiti manji".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi