Fudbal izgleda tako jednostavno kada ga igra Neymar
Foto - EPA

PSG slavio u Lorientu

Fudbal izgleda tako jednostavno kada ga igra Neymar

M. Šljivak

PSG je u 14. kolu Ligue 1 slavio na gostovanju kod Lorienta rezultatom 2:1, a junak tijumfa je sjajni Brazilac Neymar koji je upisao gol i asistenciju u ovom susretu.

PSG-u je gostovanje u Lorientu uvijek poprilično teško. Tako je bilo i danas, ali je aktuelni prvak francuske Ligue 1 ipak na kraju došao do tri boda i nastavio je niz pobjeda.

Parižani do vodstva stižu u devetoj minuti. Golman Lorienta Mvogo poklanja loptu PSG-u, Ekitike dodaje do Neymara, a Brazilac 15. pogotkom sezone donosi vodstvo svom timu od 1:0.

Niko nije očekivao da će ovo biti rezultat nakon prvog poluvremena. PSG je propustio veliki broj šansi, a i Lorient je imao dobru priliku preko Ponceau, no ne zabija iz srca kaznenog prostra.

Lorient u 53. minuti ipak dolazi do gola. Terem Moffi lijepim udarcem matira Donnarummu i svom timu donosi izjednačenje rezultata na 1:1.

Oglasi

Četiri minute kasnije umalo novi gol istog igrača. Ovog puta je međutim uzdrmao prečku i propala je sjajna šansa.

PSG do pobjedničkog gola stiže u 81. minuti. Neymar ubacuje iz kornera, najviši u skoku je Danilo Pereira te postiže pogodak za 2:1.

To je bio i konačan rezultat susreta te je pariški velikan upisao tri boda koja su ih učvrstila na prvom mjestu tabele s 38 bodova i imaju pet više od Lensa.

Neymar je u ovom susretu još jednom pokazao da igra zaista sjajnu sezonu. Ovo mu je bio 15. gol sezone, a upisao je i 12. asistenciju.

Oglasi

PSG naredne sedmice igra meč s Auxerreom, a zatim slijedi reprezentativna pauza zbog Svjetskog prvenstva koje se od 20. novembra do 18. decembra igra u Kataru.

Vidjet ćemo hoće li Christophe Galtier poštedjeti glavne zvijezde u tom meču. Messija kao ni danas sigurno neće biti i preostaje odluka o Neymaru i Mbappeu.

Vjerovatno će biti određenih zahtjeva iz nacionalnih timova jer su ipak ovi fudbaleri oslonci u reprezentacijama, posebno Neymar kojem će turnir u Kataru vjerovatno biti posljednja šansa da uzme naslov prvaka svijeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 15. kolo:

Lorient - PSG 1:2

Top Komentari

denimen9
Sazrio za Reala
0 2
ubnt2
@denimen9 De se ti nama odluči za koga više navijaš, jesi li ti bolestan, pa ja nezz kako to većina ne konta pa možda maltene i niko...Tebi pola komentara Real pola Barca..Odluči se legendo, tako je kad neko dijete od 7 godina kad pitaš za koga navijaš, on ti malo ovako,malo onako.A oni od barem 11 godina čisto kažu za koga navijaju i ne mjenjaju mišljenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi