Umjetnik mora biti zdrav: Neymarove pripreme za Katar počele s atraktivnom doktoricom
Foto - Screenshot

Uljepšavanje lica pred SP

Umjetnik mora biti zdrav: Neymarove pripreme za Katar počele s atraktivnom doktoricom

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar (30) poznat je po tome što troši ogromne količine novca na skupocjenu odjeću i tretmane uljepšavanja, a na jedan takav tretman odlučio se otići neposredno pred početak Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Zvijezda PSG-a Neymar uvijek je izazivao veliku pažnju odjećom u kojoj se pojavljivao, a Brazilac očigledno veoma vodi računa o licu, pa je tako završio na još jednom tretmanu pred odlazak s reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo.

Neymar želi 'spreman' dočekati Mundijal. Svjestan je da u Kataru neće imati priliku da se podvrgne tretmanu lica, pa je iskoristio priliku da to učini na nešto više od dvije sedmice prije početka prvenstva.

"Dan za mog prijatelja Neymara Juniora. Nastavljamo naš tretman lica neposredno pred početak Svjetskog prvenstva", napisala je doktorka koja vodi brigu o zvijezdi PSG-a.

Izvjesno je da će Neymar u narednim danima imati još poneki tretman kod doktorice, pa će mirno moći da se pridruži selekcijui Brazila koja je jedan od najvećih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Oglasi

Karioke su na Mundijalu u Kataru smještene u grupu G sa selekcijama Srbije, Švicarske i Kameruna, a prvenstvo otvaraju protiv Srba 24. novembra.

Nakon ovog duela slijedi im duel sa Švicarskom 28. novembra, a zatim 2. decembra slijedi utakmica protiv selekcije Kameruna.

Neymar će svakako biti glavna uzdanica Brazila u Kataru. On igra zaista fenomenalnu sezonu u PSG-u, možda i najbolju od dolaska u klub 2017. godine iz Barcelone za 222 miliona eura.

Tako je u dosadašnjem dijelu sezone ofanzivac francuskog prvaka ostvario fenomenalan učinak od 14 pogodaka i 11 asistencija u 18 odigranih susreta.

Neymar izgleda mnogo ozbiljnije nego prethodnih sezona. Vjerovatno je razlog odlične forme i činjenica da želi biti spreman za Svjetsko prvenstvo i sigurno je da će on biti taj koji će biti pod posebnom lupom.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Brazila odigrao ukupno 121 utakmicu i postigao je 75 pogodaka. Debitovao je 2010. godine.

Podsjetimo, evropsku karijeru Neymar je počeo 2013. godine. Stigao je iz Santosa u Barcelonu u kontroverznom transferu vrijednom nešto više od 57 miliona eura, a ispostavilo se da određene cifre nisu bile ispravne, pa je bivše rukovodstvo kluba završilo na sudu zajedno s brazilskim fudbalerom, ali svi su oslobođeni optužbi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon četiri godine u Kataloniji Neymar se odlučio na odlazak. Odabrao je PSG koji ga je platio još uvijek rekordnih 222 miliona eura, no u Parizu nikada nije bio prihvaćen na pravi način od navijača s kojima se konstantno svađao.

Ipak, na terenu je pružao sasvim dobre partije. 114 pogodaka u 162 nastupa je zaista fenomenalan učinak i osim stava prema navijačima, niko mu nema šta drugo prigovoriti.

Promo

Top Komentari

denimen9
Ajdeeee Ney, još tri gola i Pele zdddravo, maa zdrraavo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti