"Želite da napustim PSG? Ok, dajte mi 200 miliona eura"

Nevjerovatan zahtjev

"Želite da napustim PSG? Ok, dajte mi 200 miliona eura"

E. Ganibegović

Ovog ljeta Neymar bi mogao napustiti PSG.

Čini se da se ovakva odluka sviđa i Kylianu Mbappeu, čovjeku kojeg je PSG mjesecima uvjeravao da potpiše produženje ugovora, a parafiranjem ugovora napadač je dobio i veće ovlasti u momčadi.

Odnos Neymara i Mbappea kao da je postao dalek s vremenom i puno boljim igrama Francuza, koji su ga učinili neprikosnovenim liderom momčadi.

Odlazak Brazilca ne čini se nimalo nelogičnim s obzirom na trenutni kontekst, a interes je već pokazao evropski velikan.

Prema pisanju medija na Otoku, Neymar neće reći "ne" transferu u Chelsea, gdje ga je, čini se, već predložio i tu opciju uzeo u obzir Todd Boehly, novi većinski dioničar Plavaca.

Ipak, selidba je daleko, jer kompleksna situacija Brazilca daje prostora Englezima, koji bi htjeli i Cristiana Ronalda.

Čini se da postoji uslov koji je Brazilac postavio da prihvati prelazak iz PSG-a u drugu momčad.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Napadač želi da mu se isplati puna plata koju mora dobiti do 2027. godine, odnosno 200 miliona eura, javlja El Pais.

Neymar je u Paris Saint-Germain stigao u ljeto 2017. godine iz Barcelone za 222 miliona eura, što je i dalje svjetski rekord po pitanju transfera.

Top Komentari

Goran86
Nejmar je obicna fufa od igraca, a jos gora osoba...ali ovo sto kaze ima pravo, ima ugovor, budale su mu dali veliku platu boli ga qurac ima svo pravo
10 1
Klicko
Bravo neymar ne daj svoje
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi