Skandal u svlačionici Al Hilala, Neymar napravio nedopustivo, pa otišao kod gazde da plače

Brazilcu to nije prvi put da radi

Skandal u svlačionici Al Hilala, Neymar napravio nedopustivo, pa otišao kod gazde da plače

Endin Čaušević

Neymar je prije nekoliko sedmica iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, ali milionima koje mu je ponudio Al Hilal nije mogao da odoli. Brazilcu avantura u S. Arabiji nije krenula kako je očekivao, a svi bruje o skandalu koji je Neymar napravio prije nekoliko dana i čini se da je nastavio po starom.

Neymar je odlaskom u Al Hilal postao jedan od najplaćenijih igrača na svijetu, a PSG je zaradio čak 90 miliona eura njegovom prodajom u Saudijski Arabiju.

Iako se činilo da se Neymar želi vratiti u Barcelonu kako bi oživio karijeru na kraju je Brazilac neočekivano izabrao Al Hilal, ali kada se saznalo kakvu ponudu su mu poslali jasno je bilo da ni ovaj put silnim milionima nije mogao da odoli.

Međutim, njegova avantura u Saudijskoj Arabiji nije baš krenula kako je očekivao, a iako je tek mjesec dana u Al Hilalu već je uspio napraviti skandal.

Al Hilal je prije nekoliko dana osvoji samo bod kod autsajdera Damaca (1:1), a Neymar i ostale zvijezde su totalno podbacile u ovoj utakmici.

Oglasi

No, Neymar nije htio da prizna koliko je loše djelovao na terenu već je za sve okrivio trenera Jorgea Jesusa s kojim je imao i žestok okršaj u svlačionici nakon utakmice.

Pojavile su se informacije da su se Jesus i Neymar žestoko posvađali i da je skoro došlo čak do fizičkog obračuna, a sve je počelo time što skupoplaćeni Brazilac nije htio priznati da je bio jedan od najlošijih na terenu.

Tu je skandal tek počeo jer je Neymaru itekako zasmetalo što ga je trener ponizio pred saigračima, te je dan kasnije imao sastanak s čelnicima Al Hilala i navodno zatražio je da Jesusu uruče otkaz.

Neymar smatra da Jesus nije dovoljno dorastao da vodi ekipu Al Hilala i poručio je da mu klub što prije treba dati otkaz i priznao da s njim uopšte nije u dobrom odnosu.

U Al Hilalu su sada u velikom problemu jer svi znaju da je Neymar taj koji je pogriješio, ali s obzirom da je on najveća zvijezda u klubu čini se da je već jasno svima da će Jesus biti taj koji će izvući deblji kraj ni kriv ni dužan.

To samo pokazuje kakve stvari se dešavaju u saudijskom fudbalu, ali i koliko su razmažene zvijezde zaštićene da im treneri ne mogu apsolutno ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi