Sramota! Neymar je prvo odgurnuo protivnika, a narednim potezom je zgrozio svijet sporta!

Izvukao se sa žutim kartonom

Sramota! Neymar je prvo odgurnuo protivnika, a narednim potezom je zgrozio svijet sporta!

Admin Čaušević

Sramotno ponašanje Neymara u prvom startu za Al Hilal. Da kojim slučajem igra u Evropi nema sumnje da bi zbog svog patetičnog poteza bi isključen.

Al Hilal se nije proslavio na startu nove sezone azijske Lige prvaka pošto je na domaćem terenu odigrao samo 1:1 protiv Navbahor Namangana, a domaćin se poraza spasio tek u 100. minuti.

Prva zvijezda ekipe, Neymar, iza sebe ima meč za zaborav te niti u jednom trenutku nije pokazao da će biti pojačanje za Al Hilal.

Od početka je djelovao nezainteresovano, uglavnom se šetkao po terenu bez bilo kakvih defanzivnih zadataka, dok je u fazi napada bio očajan.

[twitter]https://twitter.com/TrollFootball/status/1703857979806654507[/twitter]

Nakon sat vremena igre napravio je potez koji je bio vrhunac nemoći i jasno je da će se suočiti sa ozbiljnim kritikama.

Oglasi

Prilikom jednog prekida Neymar je prvo odgurnuo igrača Abrorbeka Ismoilova, a dok je Uzbekistanac ležao na podu Brazilac ga je napucao loptom.

Takav potez definitivno zaslužuje crveni karton, ali je sudija iz UAE-a progledao kroz prste Brazilcu te mu pokazao samo žuti karton.

Jasno je da Neymar nije otišao pod tup samo zbog svog imena, međutim da je u Evropi nema sumnje da bi bio isključen već bi se suočavao i sa žestokom kaznom.

Da dođe u Saudijsku Arabiju Neymar je dobio od čelnika Al Hilala sve što je dobio. Privatni avion, vilu sa 25 soba, nekoliko vozača dostupnih 24/7, te brojna luksuzna vozila kao i godišnju platu od oko 100 miliona eura.

Međutim, ako ne promijeni svoje ponašanje i zalaganje na terenu Saudijci bi ga se vrlo lako mogli odreći što bi bio jako težak udarac po njegovu karijeru.

Brazilac polako, ali sigurno ulazi u jesen karijere te sigurno u niti jednom drugom klubu neće dobiti uslove kao u Al Hilalu te će ubuduće morati paziti šta radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti