Brazilci 'zaplesali sambu', može li iko da im parira na putu do trofeja?

Brazilci 'zaplesali sambu', može li iko da im parira na putu do trofeja?

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Brazila deklasirala je Peru s 4:0 u drugom kolu Copa Americe.

Brazil je nakon samo 12 minuta došao do prednosti u ovom duelu, a gol je postigao Alex Sandro.

Na 2:0 mogao je, a nije povisio Fabinho u 25. minuti. No, nastavak donosi rapsodiju Brazilaca. Prvo je Neymar u 68. minuti zabio za 2:0, zatim je Ribeiro u 89. minuti riješio sve dileme oko pobjednika (ako ih je i bilo), da bi Peruance dotukao Richarlison golom u nadoknadi.

Za razliku od ovog duela, drugi sinoćnji duel na Copa Americi između Kolumbije i Venecuele nije bio nimalo efikasan. Unatoč velikoj dominaciji Kolumbije, duel je završen bez pobjednika i nepopularnim rezultatom 0:0.

Brazil je na vrhu grupe B sa maksimalnih šest bodova i sa sedam datih i nijednim primljenim golom. Slijedi Kolumbija sa četiri, Venecuela ima jedan, a Ekvador i Peru su bez bodova, doduše sa utakmicom manje.

Četiri vodeće ekipe iz ove grupe će u četvrtfinale. U drugoj grupi B Paragvaj je lider sa tri boda, po bod imaju Argentina i Čile, dok bodova nemaju Urugvaj i Bolivija.

Slijede nam već noćas nova uzbuđenja. Čile dočekuje Boliviju, a Argentina Urugvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi