Neymar otkrio svoju najveću želju: "Dat ću život za to"

Fudbaler PSG-a

Neymar otkrio svoju najveću želju: "Dat ću život za to"

Eldar Ganibegović

Tijekom razgovora s bivšim brazilskim reprezentativcem Diegom Ribasom na kanalu "Barbaridade", fudbaler PSG-a i reprezentativac Brazila, Neymar, je govorio o svojim planovima za budućnost.

Neymaru je u posljednje vrijeme bilo teško u glavnom gradu Francuske. Nogometaši Mauricija Pochettina ispali su iz Lige prvaka u osmini finala, a jedino ovosezonsko postignuće PSG-a bilo je osvajanje nacionalnog prvenstva.

U 20 utakmica u Ligue 1, 30-godišnjak je postigao 11 golova i dodao šest asistencija. Pred Neymarom je još izazova. Za samo nekoliko mjeseci Brazilac će najvjerovatnije nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Tijekom pomenutog razgovora, 30-godišnjak je priznao kako namjerava učiniti sve kako bi na predstojećem Mundijalu prikazao sebe i svoju državu u najboljem svjetlu, a na kraju i osvojio titulu.

"Za Svjetsko prvenstvo sam se dugo pripremao i fizički i psihički. Već sam dva puta igrao i znam kako to funkcioniše. Ako niste spremni za uspjeh, prilika će nestati, pa ću dati sve od sebe da to spriječim",rekao je Neymar.

Brazilac želi pomoći momčadi da osvoji prvo Svjetsko prvenstvo nakon 2002. godine, a ukupno šesto u historiji. Tim više što je 30-godišnjak prije nekoliko mjeseci izjavio da bi mu ovo mogla biti posljednja prilika za taj uspjeh s reprezentacijom.

"Trijumf na ovakvom događaju moj je najveći san. Jako sam želio ove godine s PSG-om osvojiti Ligu prvaka, ali nažalost to još mora pričekati. Sada je ispred mene Svjetsko prvenstvo za koje sam u stanju dati život", ispalio je bivši fudbaler Barcelone.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Neymar je 117 puta nastupio za Braztil, a dva puta je nastupio na Svjetskim prvenstvima.

Debitovao je upravo u Brazilu 2014. godine kada je njegova selekcija doživjela debakl od Njemačke u polufinalu (7:1), a nakon toga i od Holandije u utakmici za treće mjesto (3:0).

Top Komentari

Benz
Padavicar
1 0
Kiss
Truba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi