Neymarov odlazak u PSG je opametio čelnike Barcelone

Ne žele da im se desi nešto slično

Neymarov odlazak u PSG je opametio čelnike Barcelone

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar na ljeto 2017. godine je šokirao fudbalski svijet odlukom da napusti Barcelonu i pređe u PSG koji je za njega platio nevjerovatnih 222 miliona eura.

Neymar je tako postao najskuplji igrač svih vremena, no za sve je bilo veliko iznenađenje što je odlučio da ide iz Barcelone. PSG nije htio da pregovara s čelnicima katalonskog kluba, te su iz Pariza htjeli da Neymarov dolazak riješe što prije aktiviranjem otkupne klauzule.

Brazilac je s Barcelonom imao otkupnu klauzulu od 222 miliona eura i činilo se da niko neće biti tako "lud" da izdvoji toliki novac za fudbalera, no svi smo se prevarili. Nakon slučaja s Neymarom na Camp Nou sada razmišljaju dosta pametnije, te su se odmah "bacili" u akciju povećanja otkupnih klauzula glavnih igrača.

Naravno, prvi je bio Lionel Messi čija je otkupna klauzula povećana sa 300 na 700 miliona eura. Gerardu Piqueu je klauzula povećana sa 200 na 500, a Sergi Robertu sa 40 na čak 500 miliona eura. Povećanje otkupne klauzule dobili su još Ter Stegen (s 80 na 180 miliona eura), Umtiti (sa 60 na 500 miliona eura) i Busquets (s 200 na 500 miliona eura).

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni su trenutno u pregovorima s još nekoliko fudbalera oko produženja saradnje, a između ostalih izdvajaju se Jordi Alba i Ivan Rakitić koji bi uskoro trebali produžiti vjernost katalonskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije