Nezaboravna noć za Neymara

Barcelona razbila Rayo

Nezaboravna noć za Neymara

Edmir Škorić

Barcelona je bila uvjerjia u meču protiv Rayo Vallecana u osmom kolu španske Primere (5:2).

Barca je očekivano bez većih problema stigla do šeste pobjede, mada su gosti u prvih 20 minuta zadavali dosta problema Kataloncima.

Rayo je poveo golom Guerrre u 15. minuti, ali već do poluvremena rezultat se u potpunosti promijenio. Dva puta je dosuđen penal za Katalonce, dva puta je Neymar bio precizan s 11 metara - u 22. i 32. minuti.

U nastavku su gosti potpuno razbijeni. U 69. minuti Neymar pogađa nakon soloakcije za 3:1, samo minutu kasnije Suarez ga je nesebično uposlio. Brazilac je s četiri gola dotukao Rayo.

Uzvratio je Neymar u 77. minuti Suarezu na asistenciju, Urugvajac se također upisao u strijelce i Barca je bez Lionela Messija očitala lekciju objektivno daleko slabijem rivalu. Guerra je uspio u 86. minuti da smanji na 5:2, što je bio i konačan rezultat.

Barca je sada na diobi prvog mjesta s Real Madridom i obje ekipe imaju po 18 bodova, dok ej Rayo tek na 16. mjestu sa svega sedam osvojenih bodova. Rayu je ovo bio treći uzastopni poraz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 8. kolo:
Barcelona - Rayo Vallecano 5:2 (Neymar 22 - penal, 32 - penal, 69, 71, Suarez 77/ Guerra 15, 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.