Nezadovoljstvo sudija u SBK/KSB: Bez normi i seminara direktno na teren?
FOTO: Ilustracija

Odgovorni iz Saveza se nisu oglašavali

Nezadovoljstvo sudija u SBK/KSB: Bez normi i seminara direktno na teren?

S. Mlaćo
Teme:

Već odavno traje nezadovoljstvo u udruženju sudaca SBK/KSB.

Čini se da je ovih dana kulminiralo, a svi se pitaju da li je jučerašnja utakmica Druge lige Zapad grupa 1 između Vlašića i Iskre regularna. Gosti su slavili 3:1, no na terenu je sve bilo korektno.

Iz izvora bliskih Udruženju sudaca SBK/KSB saznajemo da je na utakmicu Druge Lige Zapad grupa 1 na utakmici NK Vlašić - NK Iskra delegiran sudac koji nije trčao norme za tekuću sezonu te isti po propozicijama nije mogao biti delegiran.

Ovo je kako kažu bliski sudijski izvori kap u moru problema u Udruženju sudaca SBK/KSB i Nogometnog saveza SBK/KSB.

Nezadovoljstvo je izraženo jer kako kažu pojedini članovi privatizuju nogomet i sudijsku organizaciju. Sporan je bio i ovogodišnji prijedlog sudaca za Prvu ligu FBiH ispred Nogometnog saveza SBK/KSB gdje su poslani prijedlozi koji ne zadovoljavaju kriterije na štetu sudaca koji su imali potrebne kriterije.

Također, sporna je promjena grba Udruženja sudaca bez izmjene statuta i te navodno trošenje novca s računa udruženja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Upitno je i delegiranje Kantonalne i Omladinske lige gdje su delegirani suci koji nisu položili norme ili čak prisustvovali seminaru i trčanju normi.

Za sada se iz NS SBK/KSB nisu oglašavali, ali vjerovatno će to morati da urade u narednim danima.

Top Komentari

Gari Garinča
Raspad sistema. Javašluk i kriminal. Mozda ce im ponovljena VAR operacija oprati prljavi veš.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi