Menalo: Ako nema rezultata možemo pričati šta hoćemo, uvijek ću dati maksimum za reprezentaciju

Izjave su dali Jusufbegović i Barišić

Menalo: Ako nema rezultata možemo pričati šta hoćemo, uvijek ću dati maksimum za reprezentaciju

H. Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje nastavak kvalifikacija za EURO 2024. godine. Na Ilidži je drugi dan priprema za oktobarske utakmice.

Naša selekcija 13. oktobra gostuje u Vaduzu kod reprezentacije Lithenštajna, dok 16. oktobra dočekujemo Portugal u Zenici.

Medijske aktivnosti su također nastavljene, a na Ilidži su danas bile i izjave.

Medijima su se ispred reprezentacije obratili pomoćnik u stručnom štabu Nedim Jusufbegović i reprezentativci Adrian Leon Barišić i Luka Menalo.

"Povrede će možda uticati na neke taktičke zamisli, o tome će selektor najbolje. Spisak je dovoljno širok, igrači koji su tu spremni su i mislim da neće biti novih poziva", rekao je Jusufbegović i dodao:

"Nakon treninga znat ćemo više oko taktike i sastava. Reakcija igrača je pozitivna, imali smo trening regeneracije, još nismo počeli ozbiljnije. Danas idemo jako, vodit ćemo računa da igrači uđu u utakmicu ozbiljno. Selektor radi svoj posao. Vjerujemo da ćemo dobiti Lihtenštajn u svaku utakmicu moramo ući ozbiljno."

Oglasi

Izjavu je zatim dao i reprezentativac Luka Menalo.

"Nisam pričao sa selektorom na temu sastava, drago mi je da se vraćamo u formaciju 4-2-3-1, nadam se da ćemo dosta stvari poboljšati", rekao je Menalo i nastavio:

"Takav je sistem reprezentacije, nemate puno vremena za treninge. Imamo većinom video analize, bila je ta nesreća što smo puno selektora promijenili. Ako nema rezultata možemo pričati šta hoćemo. Situacija u klubu nije najbolja što se mene tiče, ali ja sam takav, uvijek ću dati maksimum za Bosnu i Hercegovinu, kako god selektor odluči. Trebamo igrati i pozitivno protiv Portugala, ne najavljujem ja to da ćemo mi sad dobiti Portugal, ali moramo biti ozbiljni."

Komentar je dao i Adrian Leon Barišić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Navikli smo na pritisak. Ja sebi postavim velika očekivanja, ako budem igrao dat ću sve od sebe. Fokusiran sam na fudbal i zadovoljan sam transferom u Basel, ne ide nam dobro rezultatski, ali svjesni smo svega", rekao je Barišić i dodao za kraj:

"Selektor će postaviti ciljeve i spremni smo da svaki zadatak odradimo kako treba. Ako ste profesionalci gledate onda šest bodova iz dvije utakmice."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti