Loše vijesti za Miloševića i reprezentaciju BiH - Dvojica otpala za Lihtenštajn i Portugal

Bez Tahirovića i Kovačevića

Loše vijesti za Miloševića i reprezentaciju BiH - Dvojica otpala za Lihtenštajn i Portugal

Midhat Šljivak

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević suočava se s brojnim problemima pred kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštajna i Portugala. Nakon nekoliko otkaza standardnih reprezentativaca zbog povreda i nekih ličnih stvari, danas je saopšteno kako su još dvojica igrača otpala za predstojeće duele, a to su Benjamin Tahirović i Adnan Kovačević.

Savo Milošević ima velikih problema u sklapanju ekipe za predstojeće kvalifikacione duele protiv Lihtenštajna i Portugala. Nema dana, a da ne stigne neka nova povreda.

Nakon što je zbog povrede otpao Rade Krunić, te nakon što se nije pojavio Anel Ahmedhodžić, protiv Lihtenštajna i Portugala neće igrati vezista Ajaxa Benjamin Tahirović i defanzivac Rakowa Adnan Kovačević.

"Nakon odrađenih pretraga po dolasku na okupljanje, utvrđeno je da Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović neće moći da nastupe u narednim mečevima.

Kovačević ima povredu mišića stražnje lože potkoljenice, a Tahirović zbog povrede kuka neće biti na raspolaganju selektoru Miloševiću", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Selektor Savo Milošević je uputio dodatni poziv štoperu Orenburga Renatu Gojkoviću koji će danas stići na okupljanje.

Podsjetimo, selekcija Bosne i Hercegovine je izgubila sve šanse da se direktno kroz grupu plasira na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine. Preostao nam je baraž kojeg smo izborili kroz Ligu nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine u petak će gostovati u Vaduzu selekciji Lihtenštajna, a u ponedjeljak u Zenicu stiže veliki Portugal predvođen Cristianom Ronaldom i drugim velikim zvijezdama svjetskog fudbala.

Top Komentari

Gaston
Sumnjam da nekog boli tuki za ovu repku i njeno trenutno stanje.
2 1
DOKTOR_GAZ_
Recimo, Mujakic ima 50 utakmica u kontinuitetu u Turskoj Ligi, Đokanovic također starter...ali..ide neka NOVA VICINA PREVARA..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi