Kante prihvatio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, a onda odlučio da kupi vlastiti klub

Omaleni Francuz se počastio

Kante prihvatio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, a onda odlučio da kupi vlastiti klub

Edmir Škorić

N'Golo Kante je odlučio da krene put Saudijske Arabije nakon što mu je stigla ponuda Al Ittihada. On će tamo igrati zajedno s Karimom Benzemom.

N'Golo Kante još je jedan u nizu velikih igrača koji će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Iako važi za skromnog i poniznog nogometaša kojem novac nije bitan, cifra koju su mu ponudili iz ove zemlje jednostavno je prevelika da bi se odbila.

Iskusni 32-godišnji veznjak dogovorio je saradnju s prvakom Al Ittihadom. Ugovor je na dvije godine vrijedan 200 miliona eura, sve je spremno za potpis i fenomenalni veznjak seli u Saudijsku Arabiju po završetku sezone.

Tako će Kante nakon sedam godina i 269 odigranih utakmica napustiti Chelsea s kojim je osvojio brojne trofeje među kojima su Liga prvaka, Premier liga, Evropska liga, UEFA Superkup i klupsko prvenstvo svijeta.

I dok čeka unosni prelazak u tim iz Saudijske Arabije, francuski reprezentativac kupuje vlastiti. Prema pisanju belgijskog novinara Sache Tavolierija, osvajač Svjetskog prvenstva iz 2018. godine i njegovi saraadnici finaliziraju kupnju ekipe RE Virton, valonskog kluba koji je nedavno ispao u treću ligu Belgije.

Oglasi

Kante je navodno već obišao klupsku infrastrukturu, te predao ponudu za većinski udio u ekipi, koju je sadašnji vlasnik Flavio Becca ocijenio zadovoljavajućom.

Kante je zbog povrede upisao samo sedam nastupa za Chelsea u Premier ligi prošle sezone. Sada mu slijedi odlazak u Saudijsku Arabiju i sa Benzemom zajedno pokušaće da Al Ittihadu donese još jedan naslov prvaka.

Kante je u karijeri pored Chelseaja i Leicestera nastupao još za francuske klubove Caen i Boulogne. Za nacionalni tim Francuske nastupio je 53 puta.

U intervjuu za Football Daily ranije ove godine, N'Golo Kante je rekao da se nada da će nastaviti karijeru u Chelseaju, ali poziv iz Saudijske Arabije nije mogao odbiti.

Vidjet ćemo šta će na kraju biti i gdje ću ja biti, ali nadam se ovdje, u Chelseaju", rekao je Kante tada, ni ne sluteći šta će se događati samo mjesec i po dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi