Bivši skaut o dovođenju Kantea: "Doslovno smo ga oteli, natjerali smo ga da isključi mobitel"

On nije želio u Leicester

Bivši skaut o dovođenju Kantea: "Doslovno smo ga oteli, natjerali smo ga da isključi mobitel"

Edmir Škorić

Sezona 2015/16 u svjetskom fudbalu ostaće upamćena po tome što je "mali" Leicester osvojio naslov prvaka Engleske.

Ne postoji veća senzacija u historiji Premier lige od te. Leiceseter je 2016. godine po prvi put u svojoj 132-godišnjoj historiji osvojio titulu. Bila je to jedna od najljepših bajki ikad ispisana.

Ekipu koju je tada sa klupe vodio iskusni Italijan Caludio Ranieri mnogi su prije početka sezone vidjeli kao jednog od kandidata za ispadanje, no oni su igrali fantastičan fudbal i došli do najvećeg uspjeha u historiji.

Imali su tada na King Poweru sjajnu generaciju fudbalera, a isticali su se Jamie Vardy, Riyad Mahrez, N'Golo Kante, Marc Albrighton, Kasper Schmeichel, Harry Maguire...

Mnogi su nakon te sezone imali sjajne ponude i otišli u veće timove. Maguire u Manchester, Mahrez u City, a Kante je potpisao za Chelsea. No, sama priča o dolasku omalenog francuskog veznjaka u ovaj tim je nevjerovatna.

Oglasi

Ispričao ju je sada bivši skaut Leicestera Steve Walsh, koji je u Francuskoj primijetio Kantea.

Mislio da su dvojica istih na terenu

"Pitao sam se, da li su to dvojica istih igrača? Bilo ga je posvuda. Htio je da tada napusti Caen i ode u Marseille, a nije znao gdje je Leicester", rekao je Walsh, pa je dodao:

"Morali smo da ga skoro otmemo. Doslovno. Imao sam prijatelje u Francuskoj koji su ga doveli. Njegov glavni agent nije ni znao da je kod nas".

Walsh je natjerao Kantea da isključi mobilni telefon i nije mu dozvolio da napusti poligon dok ne potpiše.
Ipak, iskusni Claudio Ranieri je bio skeptičan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Claudio je stalno govorio: 'Nije dovoljno velik. Zašto dovodimo Kantea?'", prisjeća se Walsh i zaključuje da je to bio najbolji potez Leicestera.

Kante trenutno igra u Saudijskoj Pro ligi za Al-Ittihad, a prethodno je nakon Leicestera imao puno uspjeha u Chelseaju sa kojim je osvojio Ligu prvaka i Premier ligu, kao i Superkup Evrope, a vrijedi svakako istaći osvojen naslov svjetskog prvaka sa Francuskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi