U marketu naišao na Kantea, pa se oduševio: "Kakvo ljudsko biće!"

Skromnost je vrlina rijetkih

U marketu naišao na Kantea, pa se oduševio: "Kakvo ljudsko biće!"

E. Škorić

Veznjak Chelseaja N'Golo Kante oduševio je još jednog navijača.

Iako ima ugovor od 290.000 funti sedmično i jedna je od najvećih zvijezda engleske Premier lige, omaleni veznjak ostao je čvrsto na zemlji, a njegova skromnost je učinila da ga zavole navijači širom svijeta.

Bio je prvak Engleske, osvajao Ligu prvaka, s Francuskom bio evropski prvak, ali unatoč svemu - on i dalje vozi MINI Cooper, šeta se najnormalnije ulicama Londona i zalazi tamo gdje velike zvijezde baš i ne zalaze. Primjera radi, sada je uočen u jednom supermarketu u Londonu gdje je kupovao namirnice za život.

Jedan navijač ga je, naime, sreo u britanskom supermarketu ASDA. Poželio je da napravi zajedničku fotografiju, što je naravno bio najmanji problem, a osim toga, dobio je mogućnost da neko vrijeme čavrlja sa jednim od najboljih veznjaka današnjice.

Sarfaz Ahmed je zatim objavio na Twitteru fotografiju s Kanteom, te napisao: "Otišao sam u ležernu kupovinu namirnica u Asdu i pogledajte na koga sam naletio. Kakav igrač i kakvo ljudsko biće! Vrlo ljubazno se slikao sa mnom i bio je tako pristojan. Strpljivo je saslušao ono što sam imao da kažem. Nevjerovatno skroman čovjek, a takva klasa od igrača".

Kante je proglašen UEFA-inim veznjakom godine, a nagradu je preuzeo od predsjednika Aleksandra Čeferina u utorak na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov izbor vozila, kojim se koristio od dolaska u Englesku u Leicester 2015. godine, u potpunoj je suprotnosti s raskošnim i skupim superautomobilima koje voze njegovi saigrači. MINI Cooper je ipak vozilo koje Kantea čini sretnim, dok drugi voze Ferrarrije, Lamborghinije ili Bentleyje.

Kante izbjegava izlaske u medije, živi miran i povučen život i kao takav je zaista primjer za mnoge nadolazeće nogometne zvijezde. 

Top Komentari

emanuelmacron
Francuz kultura i skromnost na prvom mjestu,jednostavno.
0 5
Adohordas
Nigdje veze novinarcicu ,svako ima pravo da vozi sta zeli.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi