Pep Guardiola večeras ruši Josea Mourinha?
Pep Guardiola protiv Newcastlea traži 74. pobjedu u Premier ligi

Stoti meč na klupi Građana

Pep Guardiola večeras ruši Josea Mourinha?

E. Škorić

Manchester City večeras gostuje Newcastle Unitedu u 24. kolu engleske Premier lige i bit će to prilika da Pep Guardiola nadmaši Josea Mourinha.

Prije svega Cityju večeras treba pobjeda na teškom gostovanju kako bi zadržao korak za vodećim Liverpoolom u borbi za titulu, a ona također donosi još neke pogodnosti za španskog stručnjaka na klupi Građana.

Guardiola će po 100. put sjediti na klupi Cityja, a ako njegov tim pobijedi Newcastle, postat će trener s najvećim brojem pobjeda u prvih 100 utakmica na klupi neke ekipe u Premier ligi.

Pep je u 99 mečeva u Premier ligi upisao 73 pobjede, 15 remija i 11 poraza, dok je Mourinho također na 73 pobjede u 100 mečeva, ima 18 remija i devet poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manuel Pellegrini je u 100 mečeva u Premier ligi upisao 65 pobjeda, a Alex Ferguson u prvih 100 mečeva 62 pobjede, dok je Roberto Mancini također imao 62 pobjede na 100 uvodnih mečeva u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi