Ni dres ne da besplatno: Mamić otkrio ko je najveća škrtica u svijetu fudbala

Obraća pažnju na svaki euro

Ni dres ne da besplatno: Mamić otkrio ko je najveća škrtica u svijetu fudbala

A. Čaušević

Zdravko Mamić je jedan od najboljih pregovarača svijeta, potvrđuju to desetine uspješnih transfera koje je realizovao Dinamo za vrijeme njegove "vladavine". 

Međutim, ima neko postoji neko koje je tvrđi orah, a to je na svojoj koži upravo osjetio bivši izvršni direktor zagrebačkog kluba.

U razgovoru za FourFourtTwo Mamić je otkrio kako je izuzetno teško pregovarati sa predsjednikom Tottenhama, Danielom Levyjem.

Na ljeto 2008-godine tada 22-godišnji Luka Modrić je bio pravi biser evropskog fudbala i mnogi velikani su se otimali za njegov potpis, na kraju je bitku dobio Tottenham.

Prilikom pregovaranja Levy Mamiću nije želio dati niti jedan besplatan dres!

"Sve smo dogovorili oko transfera. Tražio sam od Levyja pet dresova Tottenhama, a oni mi je rekao da će mi ih dati, ali da će onda platiti manje za transfer, tj. da će od 21 milion eura biti oduzeta ukupna vrijednost dresova", prenijela je Marca Mamićevu izjavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mamić je tada naučio jednu veoma dobru lekciju: "On je najbolji pregovarač na svijetu. Ta priča me je naučila koliko je važno da klub daje važnost svakom potrošenom euru".

Da ima istine u ovoj priči osjetio je i Real Madrid koji je teškom mukom uspio iz Tottenhama dovesti Modrića na ljeto 2012. godine, te Garetha Balea 12 mjeseci kasnije.

Top Komentari

pazzo13
Židov,logično da je škrt
17 0
1981mostar
Rece on i izvuce 240 miliona kuna od dinama
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi