Ni promašaj sezone nije pokvario sjajnu noć Edina Džeke
Foto: EPA

Dva gola i dvije asistencije

Ni promašaj sezone nije pokvario sjajnu noć Edina Džeke

Edmir Škorić

Roma je u susretu 26. kola italijanske Serije A deklasirala Palermo s 5:0.

Rimljani su stigli do nove pobjede i to poprilično lagano. Gosti sa Sicilije dobro su se držali prvih pola sata, a onda je naš Edin Džeko sjajno pogodio na ubačaj Miralema Pjanića.

Samo malo prije gola, Džeko je imao nevjerovatan promašaj, kojeg su mnogi proglasili promašajem sezone. Srećom, brzo se Edin iskupio na najbolji mogući način.

Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0 u korist Rome, koja je u nastavku razbila Palermo s još tri gola. 

U 52. minuti Džeko je izborio korner, Florenzi ubacio, naš napadač prebacio loptu do Keite, a ovaj povisio na 2:0.  Džeko je asistirao Mohamedu Salahu u 60. minuti za 3:0.

Egipćanin je postigao nevjerovatan pogodak u 62. minuti. Iz mrtvog ugla je loptu poslao u mrežu i tako dotukao Sicilijance, a gol Džeke u 70. minuti poništen je zbog nedovoljene pozicije. No, Edin je do kraja ipak uspio da zabije još jedan gol. Sjajno je glavom pogodio na ubačaj Perottija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma nakon 26 kola zauzima četvrto mjesto sa 50 bodova, dok je Palermo tek 16. sa 26 bodova i slijedi mu borba za opstanak. 




 

Dzeko pogodio drugi put protiv Palerma by ss_video
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi