Ni s kim se sudbina u Koelnu nije pogirala kao sa Diegom Carlosom

Desetak dana koje će zauvijek pamtiti

Ni s kim se sudbina u Koelnu nije pogirala kao sa Diegom Carlosom

A. Čaušević

U 28. godini Diego Carlos je stigao do svog prvog trofeja u karijeri. Sa Sevillom je osvojio Europa ligu nakon pobjede nad Interom 3:2. 

Sevilla je najbolja bila na mini turniru koji se održao u Njemačkoj, a s Carlosom se dubina poigrala jer je doslovno iz tragičara izrastao u junaka.

Naime, Carlos je napravio penale u utakmicama četvrtfinala protiv Wolverhamptona, u polufinalu protiv Manchester Uniteda te u finalu protiv Intera.

Brazilski defanzivac je na početku meča faulirao Romelua Lukaku. Belgijanac je rutinski zabio za 1:0 protiv Nerazzurra, ali heroj je na kraju bio Carlos.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naime, ovaj 27-godišnjak je u maniru rasnih strijelaca u 74. minuti izveo škarice, a lopta je na putu prema golu pogodila Lukakau i završila u mreži.

Zbog svega što mu se desilo u porotekle dvije sedmice ne čudi zašto je Carlos bio taj koji se moža i najviše radovao prvom peharu u karijeri.

Top Komentari

Skull
Lopta nije uopste isla u gol nego pored, da nije pogodilo Lukakua ne bi ni uslo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi