Krezuba udarna igla najjače evropske sile u Kataru: Nema zuba, ali ima ono na čemu mu svi zavide

Dobio je neočekivan poziv

Krezuba udarna igla najjače evropske sile u Kataru: Nema zuba, ali ima ono na čemu mu svi zavide

Admin Čaušević

Iako možda ne odiše kvalitetom kao nekad ranije, nema sumnje da je uzimajući u obzir tradiciju i prošlost Njemačka najjača evropska fudbalska sila u Kataru. 

Nijemce nikad ne treba otpisivati te su uvijek u stanju doći do samog kraja. Bez obzira što ovaj put nisu u užem krugu favorita izabranike Hansija Flicka definitivno ne treba otpisati.

Flick se uoči samog Mundijala u Kataru suočio sa problemima pa je morao tražiti alternativno rješenje za poziciju napadača i na kraju je odabrao Niclasa Fullkruga iz Werdera.

Kako sada stvari stoje Fullkrug će biti udarna igra Nijemaca u prvom susretu protiv Japana. Riječ je o 29-godišnjaku koji je eksplodirao ove sezone i na svom kontu već ima 10 golova.

Iako je imao priliku Fullkrug nije želio ugraditi implatante jer kako kaže već je bilo kasno za to

Fullkrug ogromnu pažnju privalači zbog svog izgleda, tačnije nema jednog zuba u gornjoj vilici. U djetinjstvu je pokušao napraviti korekciju, ali je bilo uzalud.

"Napravili smo prostor da stavimo implatant, ali ja sam već bio postao senior i bilo je kasno za te promjene", kazao je Fullkrug te nastavio:

Oglasi

"Ljudi na pozitivan način gledaju to što nemam zuba. Moja žena me je takvog upooznala i naučila da me voli na taj način."

Upravo je njegova životna sreća ono na čemu mu mogu svi pozavidjeti. U sretnom braku je sa suprugom Lisom te je omiljen kod navijača Werdera, svog kluba iz djetinjstva.

Inače, Fullkrug je relativno kasno dospio do Bundeslige, u tome su ga spriječile čak četiri teške povrede koljena. Ove sezone ja zabio 10 golova i ima priliku da se bori za titulu prvog strijelca.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U međuvremenu, prije povratka na bundesligaške terena imat će misiju da naciju u Kataru dovede što dalje. Zadužio je "devetku", u pripremnoj utakmici protiv Omana zabio je pobjedonosni gol te se sigurno nada i produženju serije tokom Mundijala.

Top Komentari

Arnel925
Ja mislio ima velikog pitona kad sam pročitao naslov
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi