Mladi veznjak jednostavno nema mjesta u Barceloni, spremna je nova posudba
FOTO: EPA

Možda i završi sa Kataloncima

Mladi veznjak jednostavno nema mjesta u Barceloni, spremna je nova posudba

Haris Zilić

Barcelona u svom rosteru ima dosta mladih fudbalera, a neki se teško mogu izboriti za pozicije u prvom timu katalonskog giganta. Tu sudbinu dijeli i 21-godišnji Nico Gonzalez.

Pomenuti fudbaler je igrač sredine terena, skupio je i osam nastupa za U21 selekciju Španije, ali u Barceloni mu ne ide najbolje.

Prošle sezone proveo je posudbi u Valenciji, vratio se ovo ljeto na Nou Camp i sada mu se smiješi nova posudba.

Navodno protugalski Porto želi Gonzaleza na posudbu, a španski mediji pišu kako su i voljni otkupiti ugovor naredno ljeto ako sve strane budu zadovoljne.

Gonzalez ima ugovor o 2026. godine i vrijednost od deset miliona eura pa nije isključeno da Barcelona šta i zaradi na fudbaleru koji se očigledno ne uklapa u filozfiju igre.

Oglasi

Prošao je sve omladinske selekcije Barcelone gdje je pružao odlične partije.

Na ljeto 2021. godine potpisao je i profesionalni ugovor sa Barcelonom.

Nakon toga krenule su selidbe, prvo u Barcelonu B pa zatim i pomenutu Valenciju.

U karijeri je skupio 104 profesionalne utakmice, upisao pet golova i dodao šest asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Barcelonei Valencije u La Ligi je u dvije sezone skupio 53 nastupa, ali većinom su to bili nastup u dresu Valencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BillyPiton
Ko je ovaj?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi