Ošamario Joška Gvardiola, na glavi urezan krst, a onda riječ koja je muslimane digla na noge!

Napadač Chelseaja u centru pažnje

Ošamario Joška Gvardiola, na glavi urezan krst, a onda riječ koja je muslimane digla na noge!

Endin Čaušević

Chelsea i Manchester City odigrali su spektakularnu utakmicu u nedjelju koja je završena rezultatom 4:4. U centru pažnje našao se Nicolas Jackson koji je uspio da zabije pogodak Građanima, no sve je bilo u sjeni njegovog sukoba s Joškom Gvardiolom. Ipak, ponovo viralan postao je i video koji je oduševio muslimane širom svijeta.

Na Stamford Bridgeu gledali smo nevjerovatnu utakmicu Chelseaja i Cityja na kojoj smo vidjeli nekoliko preokreta, čak osam golova i na kraju podjelu bodova što je na kraju čini se bio i najrealniji ishod.

Nakon hat-tricka protiv Tottenhama u listu strijelaca protiv Građana upisao se i Nicolas Jackson koji pokazuje zašto su ga Plavci ljetos platili čak 37 miliona eura Villarrealu u transferu koji je iznenadio fudbalsku javnost.

Pored gola kojeg je zabio Jackson se našao u centru pažnje i zbog sukoba s Joškom Gvardiolom kojeg je čak i ošamario, a imao je i verbalni okršaj s Mateom Kovačićem i još nekoliko igrača Manchester Cityja u finišu utakmice.

Mnogi su primijetili i njegovu zanimljivu frizuru s kojom se pojavio na ovoj utakmici. Istakao se najviše krst koji je "urezan" na njegovoj glavi što pokazuje koliko je Jackson posvećen vjeri što nikada nije ni krio.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Napadač Chelseaja inače je kršćanin, ali oduvijek je govorio da poštuje sve ostale religije, a to je dokazao video koji je ponovo postao aktuelan na društvenim mrežama i posebno je oduševio muslimane.

Naime, nakon jedne utakmice Jackson je pričao o golu kojeg je postigao za Chelsea, a potom je rekao riječ koja je tradicionalna u islamu, te od napadača londonskog kluba to se nije očekivalo.

Nicolas Jackson je posvećen svojoj vjeri, ali itekako poštuje sve ostale religije

"Pogledat ću ponovo svoj gol, baš sam sretan što sam dao svoj prvi gol. Nevjerovatan osjećaj dati gol i proslaviti ga pred svojim navijačima. Mnogo golova će još doći inšallah", rekao je Jackson i oduševio muslimane širom svijeta.

@musaozilofficial

Nicolas Jackson: “More goals to come inshaaAllaah” #chelsea #chelseafc #cfc #nicholasjackson

♬ original sound - Musa Özil
Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je nakon tog gola imao nešto lošije partije na kraju je uspio da ispuni svoje obećanje koje je dao tada navijačima.

Ovaj 22-godišnji Senegalac je na 14 utakmica u svim takmičenjima u dresu Chelseaja uspio već da postigne sedam golova, te pokaže da ga Plavci nisu slučajno doveli ovog ljeta iz Villarreala za silne milione.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Kako feničani naslov, portal. Šta oni pišu i način na koji pišu. Strašno. Uvijek se razočaram.
3 0
antiTrojkas
Kako GLUP tekst do bola.Opet oni pomimju neki "samar",koji niko do vas nije vidio!Ako vam je slucajni dodir vrhovima prsta "samar',onda preuvelicavate vise nego sam mislio.A to da je "digao muslimane" sto je rekao"insallah"?!Najveca glupost koju sam ikada pricitao, jer je covjek na maternjem jeziku rekao samo AKO BOG DA . Svi,pa i krscani u Arapskom svijetu slave Boga rijecima "Allahu ekber".Ali sta znaju ovi iz Njihove stranke i komunjare . Oni su tako nasadjeni i tako im je krepani bravar Tiito utuvio u glavu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi