Epskih 100 minuta drame na Stamford Bridgeu: Chelsea i City su odigrali ljepoticu sezone!

Fantastičan meč u Londonu

Epskih 100 minuta drame na Stamford Bridgeu: Chelsea i City su odigrali ljepoticu sezone!

Admin Čaušević

Najbolji meč dosadašnjeg dijela Premiershipa odigran je na Stamford Bridgeu. U fudbalskoj ljepotici sa osam golova Chelsea i Manchester City su remizirali odigravši 4:4.

Poslije uvodnog ispitivanja snaga Građani su bili ti koji su prvi došli do vodstva i to iz penala. Sudija Taylor je dobio dojavu iz VAR sobe i pokazao je na bijelu tačku.

U kaznenom prostoru srušen je Haaland koji je sam uzeo odgovornost te je rutinski matirao Sancheza za vodstvo gostiju.

Nakon primljenog gola Plavci su počeli sa odličnom igrom te su uspjeli režirati preokret do kraja prvog dijela, a golove su postigli Thiago Silva i Sterling.

Kod vodećeg gola domaćina veliku grešku napravio je Gvardiol koji nije znao gdje se nalazi lopta što je iskoristio James da upiše asistenciju.

Oglasi

Ipak, na odmor Chelsea nije otišao sa vodstvom pošto je Akanji zabio glavom u sudijskoj nadoknadi za izjednačenje.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1723767923301285958[/twitter]

Nastavak je počeo novim vodstvom Građana, ovaj put je zabio Haaland. Gol je priznat nakon konsultacija sa VAR sobom. Uvrđeno je da je sve bilo regularno.

Domaćn se nije predavao te je u 67. minuti stigao do poravnanja. Činilo se da će utakmica završiti remijem, ali je finiš meča donio nevjerovatnu dramu.

Prvo je u 86. minuti Rodri uz dosta sreće zabio za Građane. Svi su City vidjeli kao pobjednika, osim navijača Chelseaja koji su vjerovali u svoj tim.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1723770115529777539[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vjera se isplatila u sudijskoj nadoknadi. U 94. minuti dosuđen je penal za domaće kojeg je u gol pretvorio Palmer i to bivši igrač Cityja. Inače, meč je trajao skoro 100 minuta.

Na kraju je okončano 4:4 što je najrealniji ishod meča s obzirom na prikazano. City je ostao vodeći sa 28 bodova, a u stopu ga prate Liverpool, Arsnela, Tottenham i Aston Villa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Šteta novo je sudija još koji penal svirati za City...zadnjih 10 utakmica imali su 4-5 penala
2 2
user1680493208
Ne pamtim kad sam odgledao jacu utakmicu i dinamicniju, ovog celzija dok jos malo zategne poketino bice strasna ekipa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi