Koštao 80 miliona eura, ali su ga svi "zaboravili": U dva mjeseca odigrao je samo 12 minuta

Pepe čeka priliku

Koštao 80 miliona eura, ali su ga svi "zaboravili": U dva mjeseca odigrao je samo 12 minuta

Edmir Škorić

Nicolas Pepe (26) najskuplji je transfer u povijesti Arsenala, ali u posljednje vrijeme nije u opticaju kod trenera Mikela Artete.

Čak 80 miliona eura platio je Arsenal za krilnog napadača Lilleu 2019. godine i ispočetka je izgledalo da su u Londonu pogodili s kupovinom, ali s vremenom je forma reprezentativca Obale Slonovače padala, a trener gubio povjerenje u njega.

Iako je bio starter na početku sezone, njegova posljednja premierligaška utakmica datira iz 18. oktobra, kada je Arsenal remizirao 2:2 s Crystal Palaceom. Od tada su Topnici odigrali još 9 ligaških utakmica, u kojima je Pepe sakupio samo 12 minuta, pet s Leicesterom i sedam protiv Southamptona.

Mikel Arteta je objasnio da je Pepe u situaciji nekolicine igrača Arsenala - da jednostavno njihova mjesta zauzimaju igrači koji se bolje snalaze na terenu. Konkretno u slučaju Pepea, to mjesto zauzeo je mladi Bukayo Saka.

"Mnogi igrači nemaju dovoljno minuta. S utakmicama koje sada imamo, nema mjesta za sve. Nešto slično se događa s Nicolasom. Treba mu više prilika da se dokaže, ali ih nije imao. Pokušavam donositi odluke na temelju onoga što viđam svaki dan i, pošteno govoreći, Nico pokušava da pomogne timu, ali realnost je da je Bukayo u boljoj formi trenutno i da mu ne možemo oduzimati minute u važnim utakmicama", rekao je Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Pepe je upisao osam nastupa u Premier ligi, uspio je jedan odlučujući pas, te dva nastupa u Liga kupu, u kojem je jednom zabio gol i dva puta je asistirao.

Arsenal od 18.30 sati igra meč u gostima kod Leedsa, a Pepe je očekivano ostao na klupi. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BigBabo
Arteta jd obicni idiot od covjeka.
1 7
user1613662710
Ovog Saku na silu forsiraju daje dobar igrac momak blage veze nema Pepe izmislio loptu za njeg,volio bih da dodje Pepe u Liverpool da im pokazemo kako se dobar igrac iskoristi.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi