Aubameyang se prvi put pojavio u javnosti nakon suspenzije, a jedan detalj su svi odmah uočili

Trenirao s ekipom

Aubameyang se prvi put pojavio u javnosti nakon suspenzije, a jedan detalj su svi odmah uočili

Endin Čaušević

Mikel Arteta je odlučio suspendovati Pierrea-Emericka Aubameyanga zbog kršenja discipline.

Aubameyang je kažnjen jer je prošlog petka zakasnio na trening londonskog kluba, a zbog toga je Arteta odlučio da neće biti dio prvog tima neko vrijeme.

Gabonac je propustio dvije prethodne utakmice Arsenala, te je potvrđeno da ni ovog vikenda neće biti u sastavu protiv Leedsa. Također, Arteta je odlučio da mu oduzme i kapitensku traku.

Iz Arsenala su objavili da je Aubameyang zakasnio u petak na trening jer je ostao duže u Francuskoj nego što mu je klub to dozvolio.

On je u Francusku otputovao zbog bolesti majke, ali se nije vratio kada je planirano. Također, objavljena je i fotografija kako se Aubameyang tetovira i mnogi engleski mediji su objavili da je upravo zbog toga kasnio s povratkom u London.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je itekako naljutilo Artetu koji je odlučio da suspenduje napadača Arsenala, te nije poznato kada će on ponovo biti u sastavu.

Aubameyang se danas po prvi put pojavio u javnosti nakon svih dešavanja, te je bilo jasno da nije previše raspoložen. Također, ono što je mnogima privuklo pažnju jeste da je na trening došao čak 90 minuta ranije od svojih saigrača.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi