Lutao je sezonama nakon velikog transfera, sada ga ne žele ni kući: Odlazi kod bh. reprezentativca
FOTO: EPA

Nova posudba

Lutao je sezonama nakon velikog transfera, sada ga ne žele ni kući: Odlazi kod bh. reprezentativca

H. Zilić

Reprezentativac Obale Slonovače Nicolas Pepe (28) bio je zvijezda ljetnog prelaznog roka 2019. godine kada je iz Lillea prešao u Arsenal za cifru od ogromnih 80 miliona eura.

Činilo se da će biti nova zvijezda Premiershipa, ali jednostavno u Arsenalu se nije snašao.

Prvo je bila pauza zbog koronavirusa, pa zatim povratak, traženje, nekoliko slabih utakmica, bilo je i utakmica gdje je odigrao dobro, ali sve u svemu nije bilo više strpljenja u Arsenalu.

Pepe je prošle godine otišao u Niceu na posudbu, ali ni tu se nije puno naigrao.

Prošle sezone za Niceu je odigrao ukupno 28 utakmica u svim takmičenjima, postigao osam golova i upisao jednu asistenciju.

Oglasi

Ovo ljeto se nadao povratku u Arsenal, ali ide na novu posudbu.

Nice ga nije htjela zadržati pa je morao pronaći novi angažman i našao je u Turskoj. U Francuskoj nije imao ponuda tako da možemo reći da ga kući ne žele jer je Francuska njwgov drugi dom. Prije Lillea igrao je za Angers i Stade Poitevin.

Kako prenose francuski mediji Pepe će u toku današnjeg dana odraditi ljekarske preglede u Istanbulu i pridružit se Besiktasu.

Dakle, Pepe će postati saigrač bh. reprezentativcu Amiru Hadžiahmetoviću.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Besiktas će reprezentativca Obale Slonvače dovesti na pousdbu do kraja sezone s tim da na ljeto 2024. godine mogu oktpuiti ugovor od Arsenala za 18 miliona eura plus bonuse.

Pepe je za reprezentaciju Obale Slonovače skupio 37 nastupa i upisao deset pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi