Ramosu Saudijska Arabija nije opcija: Ide kod Zmaja, a s Džekom će voditi najjače bitke u Turskoj!

Bešiktaš zainteresovan za Španca

Ramosu Saudijska Arabija nije opcija: Ide kod Zmaja, a s Džekom će voditi najjače bitke u Turskoj!

E. Ganibegović

Sergio Ramos napustio je PSG nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor. Slobodan je igrač još uvijek, a sada je još jedan klub pokazao interes za njega i to iz Turske.

Godina je bila 2021. kada je Sergio Ramos napustio Real Madrid kao slobodan igrač i pojačao PSG. Nespojivo se tada spojilo i svlačionicu je počeo dijeliti s do tada velikim rivalom, Lionelom Messijem.

Argentinac je imao ugovor na dvije godine s PSG-om nakon kojeg je napustio klub i otišao u SAD (Inter Miami), no Sergio Ramos želi pod svaku cijenu da ostane u Evropi.

Ponuda iz Saudijske Arabije za njegove usluge nije nedostajalo, no on, barem ne još uvijek, ne želi ni da čuje za odlazak u ovu azijsku zemlju gdje je pohrlilo dosta zvijezda, naročito onih u četvrtoj deceniji.

Legendarni španski defanzivac imao je želju da se vrati u svoj bivši klub, Sevillu, no od toga neće biti ništa i idalje je "ni na nebu, ni na zemlji".

Oglasi

Kako Ramos želi ostati u Evropi, pa makar i van pet najjačih liga, jedna od opcija koja se sada pojavila je i odlazak u Tursku.

Tamošnji "Fanatik" prenosi kako je za njegove usluge zainteresovan Bešiktaš, dok je već ranije interes pokazao drugi istanbulski velikan, Galatasaray.

U slučaju da ode u Bešiktaš, Ramos bi svlačionicu dijelio s bh. reprezentativcem Amirom Hadžiahmetovićem, dok bi tokom sezone vodio duele s Edinom Džekom, što bi, ako gledamo imena, bio definitivno najzvučniji duel napadača i stopera u ovoj evroazijskoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ostaje da vidimo šta će na kraju biti s karijerom Sergija Ramosa. Ponude iz Saudijske Arabije za sada ne želi da prihvati, ali... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi