Njegovo vrijeme je isteklo: Bijesni navijači mu poručili da je izdajnik i go*nar bez časti

Zaniolo izgubio povjerenje

Njegovo vrijeme je isteklo: Bijesni navijači mu poručili da je izdajnik i go*nar bez časti

Edmir Škorić

Iako je nekada bio miljenik rimske publike, danas ga smatraju kukavicom i izdajnikom. Njegovo vrijeme na Olimpicu je definitivno isteklo.

Prvi znakovi "bračne propasti" su stigli u protekloj sedmici. Zaniolo je počeo da radi sve kako bi napustio Romu, odnosno kako bi natjerao klub da ga proda. Čak je tražio od Josea Mourinha da ne bude pozvan za duel sa Spezijom.

Navijači su ga izviždali, a čak ga je Mourinho branio govoreći da nikome ko nosi dres Rome ne smije da se zviždi sve dok je taj čovjek u klubu.

Klub sada pokušava da ga proda, ali samo pod svojim uslovima. Ne želi nikakve pozajmice i ne ispod onoga što smatra da je trenutna vrijednost igrača.

Zbog toga je Milan, koji trenutno ima drugih problema koji nisu vezani za transfer tržište, odlučio da se povuče. Igrač se tome nadao, njegov sadašnji klub je računao na to, nije se dogodilo i sada ćemo morati čekati do kraja mjeseca da vidimo ishod situacije, a ostalo je još nekoliko dana.

No, za navijače Rome on je mrtav čovjek. U noći između subote i nedjelje istakli su vrlo jasan transparent kod Koloseuma: "Zaniolo izdajnik, go*nar bez časti". "Pet miliona? Od udaranja u dupe", stoji na jednom od transparenata. Pet miliona eura je bio zahtjev Zaniolovg agenta za godišnju platu u novom ugovoru koji definitivno neće biti potpisan.

Zaniolo je odbio ponudu Bournemoutha i želio je isključivo u Milan, ali Rossoneri nisu spremni udovoljiti zahtjevima Rome, pa je sve izvjesnije da će se desiti ono najgore po samog igrača - ostat će u Rimu, a igrati gotovo sigurno neće do ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Zaniolo želi otići. Postigli smo dogovor s Bournemouthom, ali on je odbio. Stvarno nam je teško, nadamo se da ćemo pronaći rješenje u posljednjih 48 sati tržišta", kazao je Pinto, direktor Rome, pred večerašnji derbi s Napolijem.

Roma nastavlja borbu za Ligu prvaka i bez Zaniola, koji je uveliko razočarao sve pristalice rimskog kluba...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti