Mourinho u šoku: Nakon Zaniola još jedna zvijezda Rome zatražila odlazak iz kluba

Navijači ne mogu da vjeruju šta se dešava

Mourinho u šoku: Nakon Zaniola još jedna zvijezda Rome zatražila odlazak iz kluba

Esmer Oštraković

Već dugo uprava Rome, ali i sam trener ovog kluba, Jose Mourinho muku muči sa Nicolom Zaniolom koji želi da napusti ovu ekipu, a sada je isto uradio i njegov saigrač Chris Smallig.

Naime, Smalling je saznao za interes nekoliko klubova iz Italije među kojima prednjači ekipa Intera iz Milana, te je odlučio da djeluje.

Smalling je u Romu stigao 2019. godine iz Manchester Uniteda, a sada je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa ovim timom.

Iako je dobio ponudu da produži ugovor na godinu dana, on je to odbio, te je jasno poručio da ne planira nastaviti svoju karijeru u Romi.

Kako prenose italijanski mediji, on je rekao čelnicima Rome da je bolje da ga prodaju u januaru i zarade bilo šta, nego da na kraju sezone ode kao slobodan igrač.

Obzirom da igra jako dobro nekoliko klubova je pokazalo svoj interes za njega. Najveći interes pokazao je Inter iz Milana.

Čelnici Rome odlučili su odigrati na "blef", te su rekli Smallingu da mora formalno zatražiti transfer ili da produži ugovor.

Rasplet situacije koji se desio nikako nisu očekivali. Smalling je odmah odlučio da formalno zatraži da ga do kraja januara puste iz kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je Mourinho zadobio nove glavobolje kada je riječ o njegovoj ekipi, te se osim Zanioloa mora brinuti i kako nadomjestiti Smallinga.

Vremena za dovođenje pojačanja još uvijek ima, ali pitanje je da li će za nešto manju cifru moći naći dobrog igrača u posljednjih nekoliko dana prijelaznog roka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti