Na pomolu veliki povratak Josea Mourinha: "Savršeno mjesto za njega"

Portugalac ide tamo gdje je sve po njegovom

Na pomolu veliki povratak Josea Mourinha: "Savršeno mjesto za njega"

E. Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho ima plan da se vrati u bivši klub, objavili su jutros britanski mediji.

Portugalac je nezadovoljan činjenicom da vlasnici Rome ne ulažu dovoljno u tim i to je razlog zbog čega je odlučan da napusti glavni grad Italije, a već sada se nazire moguća destinacija na kojoj će Jose nastaviti impresivnu trenersku karijeru.

Mourinho je na klupi Rome već godinu i po, osvojio je Konferencijsku ligu, no u Seriji A se Roma dosta pati, mada i dalje napada plasman u Ligu prvaka, ali ono što Mourinha nervira je to što vlasnici kluba nisu dali dovoljno novca da se obezbijede pojačanja s kojima bi Portugalac napao i veće ciljeve.

Kako prenosi Daily Mail, Portugalac želi da na kraju sezone napusti Romu i vrati se u Chelsea. Njegovi predstavnici će te detalje prenijeti londonskom klubu, koji se dosta pati u posljednje vrijeme pod vodstvom Grahama Pottera.

Chelsea bi trebao biti savršen za Mourinha na mnogo načina. Mourinhova supruga i djeca i dalje žive u Londonu, a on je oduvijek više volio da radi u Premijer ligi nego na nekom drugom mjestu.
Novi vlasnik kluba uložio je ogromne količine novca, koji mu nedostaju u Romi. Chelsea će se suočiti sa velikim remontom u narednim mjesecima. Za sada, Graham Potter se loše snalazi kao trener. iako i dalje ima podršku čelnika kluba.

Mourinho je dva puta vodio Chelsea i tamo je ukupno proveo skoro pet sezona i osvojio čak tri nacionalna prvenstva. Mediji u Engleskoj tvrde da je to "savršeno mjesto za njega".

Mourinhova budućnost će postati jasna nakon sezone i zavisiće od nekoliko faktora. Ugovor Portugalca sa Romom traje do juna 2024. godine. Završetak među prva četiri i plasman u grupnu fazu Lige prvaka moglo bi da natjerra klupske vlasti da ulože više novca i ispune njegova očekivanja.

Potterova budućnost u Chelseaju također je nepoznata. Klub je za sada 10. u ligi sa 29 bodova nakon 20 utakmica. Zaostak od četvrtoplasiranog Manchester Uniteda iznosi 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je u karijeri radio velike stvari sa Interom, Chelseajem, Portom, vodio je uspješno i Real Madrid, a nakon Rome vjeruje se da će ponovo biti trener nekog velikana, a najbliže je povratku na Stamford Bridge.

Nedavno se povezivao sa reprezentacijom Portugala kao nasljednik Fernanda Santosa, ali čini se da on više uživa u vođenju klubova i da ga ne privlači reprezentativni nivo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Hahha pa ima jos do aprila jbm vas lude
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi