U Nigeriji se sprema bojkot: Kako predstavljati zemlju koja oduzima živote nevinih ljudi?

Žele smijentii vladu i zaustaviti nemire

U Nigeriji se sprema bojkot: Kako predstavljati zemlju koja oduzima živote nevinih ljudi?

Edmir Škorić

Nigerijski veznjak John Ogu pozvao je svoje kolege iz reprezentacije da bojkotuju nacionalni tim u narednom periodu kako bi na taj način reagovali na lošu politiku vlade te zemlje.

Ogu je prvi nogometaš koji je posebno dao prijedlog svojim kolegama, nakon što je zvijezda Manchester Uniteda Odion Ighalo javno objavio da je nigerijska vlada sramota svijeta.

U ovoj afričkoj zemlji već dugo traju protesti velikih razmjera koji zahtijevaju rasformiranje policijske jedinice, dok vojska poriče da ubija proteste.

"Kakva je svrha predstavljanja zemlje kad nam to čine političari koji predstavljaju narod? Mislim da je najbolje što možemo učiniti bojkotovati nacionalnu selekciju dok ne dođu k sebi i ne poslušaju nas. Želimo dobru vladu, želimo da policijska brutalnost prestane, želimo da prestanu ubistva, želimo dobre zakone, želimo posao. Ovo što se događa je ludo", saopštio je Nigerijac Ogou.

Prema njemu, čak i žrtvovanje afričkog Kupa nacija vrijedi samo da se dobije ta 'velika bitka'.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vjerujem da me moje kolege razumiju i volio bih da to učinimo. Mislim da ćemo bojkotom poslati snažnu poruku. Nisam razgovarao ni s kim, ali osjećam da svi razumijemo trenutak", rekao je Ogu, koji je u septembru napustio Saudijsku Arabiju i sada je u Lagosu u sklopu navedenih protesta.

"Ne znam hoće li biti bojkota, ne znam što svi misle, što svi nose u srcu, ali mi imamo moć i ako se ovo nastavi - nećemo igrati! Kako mogu igrati za reprezentaciju i predstavljati zemlju koja oduzima živote nevinih ljudi?", poručuje.

Top Komentari

srcerukelopata
Nije bio ofsajd.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi