Ankaragucu osjetio snagu Galatasarayja, ali o potezu Mujakića protiv Icardija će se još pričati

Sjajna reakcija bh. defanzivca

Ankaragucu osjetio snagu Galatasarayja, ali o potezu Mujakića protiv Icardija će se još pričati

Endin Čaušević

Galatasaray večeras je u gostima pobijedio Ankaragucu sa 3:0 u okviru 26. kola turske Superlige. Domaći tim primio je tri gola u prvih 45 minuta, a jedini potez vrijedan hvale u ekipi Ankaragucua napravio je bh. defanzivac Nihad Mujakić.

Galata je nastavila sa sjajnim igrama u prvenstvu i pobjedom protiv Ankaragucua vratila se na lidersku poziciju na tabeli Superlige.

Gosti iz Istanbula su riješili utakmicu već nakon prvih 45 minuta jer su imali vodstvo rezultatom 3:0 koje su sačuvali do kraja meča.

Galatasaray je do prednosti stigao već u 13. minuti kada je Mertens centrirao iz kornera, a pogodak glavom za 0:1 postigao je Demirbay.

Već u idućoj minuti bilo je 0:2 na semaforu. Ovaj put Yilmaz je odlično uposlio Sancheza koji je uspio da loptu proslijedi u mrežu Ankaragucua. Treći gol gosti su dali u 39. minuti, a pogodio je Mauro Icardi s bijele tačke.

Oglasi

Iako je jasno da su igrači Ankaragucua totalno podbacili večeras na kraju je jedini potez vrijedan hvale u domaćem timu napravio Nihad Mujakić i to kod rezultata 0:0.

Svega 20-tak sekundi prije nego što je Galatasaray poveo sa 1:0 gosti su imali veliku priliku kada je Icardi bio u sjajnoj šansi, ali u posljednji trenutak Mujakić je odličnom intervencijom zaustavio udarac argentinskog napadača.

Odličnu reakciju bh. defanzivca možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray je prvi na tabeli Superlige nakon 26 odigranih mečeva sa 69 bodova i ima dva boda više od ljutog gradskog rivala Fenerbahčea koji je jučer u gostima sa 3:1 pobijedio Rizespor.

S druge strane ekipa Ankaragucua nalazi se na 12. mjestu sa 29 bodova i u seriji je od četiri utakmice bez pobjede.

Top Komentari

Ecosport
Hahahahahaha Galata zabila go iz kornera kojeg je napravio Mujakić.
0 1
Fixa
E cuj pricat ce se o ovome pa vi se drogirate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti