Nijaz Kapo novi trener FK Rudar iz Kaknja
Kapo je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri u par navrata sjedio na klupi Rudara, a vodio je i ekipu Mladosti, te Bosne iz Visokog

Očekuje se da izbori opstanak u 1.ligi FBiH

Nijaz Kapo novi trener FK Rudar iz Kaknja · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja prvi dio sezone u 1.ligi FBiH na veliko razočarenje završili su na 11. mjestu sa samo 11 osvojenih bodova, kao i posljednjeplasirana Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Kakanjci su proteklih sezona bili u vrhu ovog ranga takmičenja kojeg igraju dugi niz godina, ali posljednju polusezonu odigrali su ispod svakog nivoa. Loši rezultati koštali su trenera Bećira Mehanovića posla, a tim je u finišu prvenstva vodio Kemal Šabić, ali ni on nije uspio da probudi ekipu, koja je odigrala ispod svakog nivoa.

U proljetnom dijelu sezone kako saznajemo, klub će kao šef stručnog štaba predvoditi iskusni Nijaz Kapo. Ovaj 69-godišnji stručnjak već je ranije sjedio na klupi ovog kluba, a pored Rudara trenirao je Bosnu iz Visokog, dok je s ekipom Mladosti izborio ulazak u Premijer ligu.

Kapo će imati zadatak da izbori opstanak s Rudarom što sigurno neće biti lagan zadatak. Pored Kape, stručni štab bi trebali činiti pomoćnici Husić i Strika, koji će zajedno sa šefom struke uraditi sve da ostave klub iz Kaknja u 1.ligi FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za mjestom koje osigurava igranje u ovom rangu i naredne sezone Rudar zaostaje četiri boda, tako da klub sigurno treba pojačati igrački kadar, ali i obaviti kvalitetne pripreme za proljetni dio sezone.

Top Komentari

Kakanj
Sretno treneru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi