Nije Modrić, ali Inter svakog časa treba dobiti veliko pojačanje!

U Milanu čekaju Keitu Baldea

Nije Modrić, ali Inter svakog časa treba dobiti veliko pojačanje!

Nakon što sjajni krilni napadač Monaca Keita Balde nije uvršten na spisak putnika za susret prvog kola Ligue 1 protiv Nantesa postalo je jasno da se sprema njegov transfer.

Već neko vrijeme se špekuliše da je Keita Balde na meti Intera, a nakon vijesti da ga nema u ekipi Monaca za susret sa Nantesom, očekuje se da bi on već danas ili sutra mogao stići na potpis ugovora sa Nerazzurrima.

Zvanična stranica Monaca je, naime, navela razloge odsustva Almamyja Toura, Andree Raggija, Pietra Pellegrija, Adame Traorea, Alexandra Golovina i Danijela Subašića, ali ne i razlog izostanka Keite Baldea, pa se s pravom svaki čas očekuje potvrda njegovog transfera u Inter. Prema pisanjima pojedinih italijanskih medija, 23-godišnji Senegalac je današnji dan proveo u društvu menadžera Roberta Calende u iščekivanju svog transfera.

Iako se prvobitno špekulisalo da bi po srijedi mogla biti razmjena između dva kluba, te da bi umjesto Keite u Monaco trebao otići Candreva, Sky Sport sada prenosi da će Keita za 6 miliona eura stići na jednogodišnju posudbu u Inter, a da će Nerazzuri imati opciju otkupa njegovog ugovora za dodatnih 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Balde Keita je jedno vrijeme bio član omladinskog pogona Barce, dok je prvi put seniroski fudbal osjetio u desu Lazija iz kojeg je prošlog ljeta za 30 miliona eura i otišao u Monaco.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi