Nije ni čudo što se vratio: Zidane je dobio ogroman novac za preuzimanje Reala!
Nije imao dileme kada je poziv Florentina Pereza stigao. Zinedine Zidane je odlučio da se vrati na klupu Kraljeva (Foto: EPA)

Zarađuje 12 miliona eura po sezoni

Nije ni čudo što se vratio: Zidane je dobio ogroman novac za preuzimanje Reala!

M. Šljivak

Odluku da se vrati na klupu Real Madrida Zinedine Zidane je donio lako.

Francuski klub se nakon godinu dana vraća u tim sa kojim je osvojio sve i kao igrač i kao trener, a sada je pred novim izazovom.

Iako se Zidane povezivao sa mnogobrojnim ekipama, na kraju je završio ponovo na klupi Kraljeva. Kako bi se njegov povratak ostvario, predsjednik Florentino Perez je morao dobro otvoriti novčanik za platu sjajnom stručnjaku.

Tako Francuz po novom ugovoru zarađuje 12 miliona eura godišnje, čak šest miliona eura više nego što je to bio slučaj dok je vodio tim u prvom mandatu.

Zidane: Znao sam da ću se vratiti, spreman sam na izazove

Real Madrid je prije nekoliko dana, na veliko iznenađenje, objavio da je Zinedine Zidane ponovo preuzeo ekipu Real Madrida.

Zidane je istakao kako je sretan što je ponovo na klupi Kraljeva i da je spreman za sve izazove koji slijede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Veoma sam sretan što sam se vratio ovdje. Vjerujem da je ovo poseban dan za sve. Sutra krećem sa svojim ciljem, a to je da klub vratim tamo gdje mu je mjesto. Zaista je sjajan osjećaj vratiti se na klupu Reala. Moram reći da je odgovornost zaista velika. Ja sam samo jedan od članova ovog kluba. Volim fudbal i nisam zaboravio šta smo sve uspjeli osvojiti, ali isto tako nisam zaboravio ni šta smo radili pogrešno. Jako dobro znam gdje sam došao i uradit ću sve da ovaj tim učinim boljim", rekao je Zidane, te je dodao:

"Stvari moraju da se promijene. Ipak, to trenutno nije prioritet. Prva što sam pomislio kada me Perez nazvao je da ću se vratiti i evo me tu. Zadnjih devet mjeseci sam bio u Madridu i punio baterije. Sada sam spreman za nove izazove sa klubom koji volim. Ne moram da vraćam nikakve dugove, jer klubu ne dugujem ništa. Tu sam jer želim da budem", zaključio je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Nije se trebao vracati u Real, nema sanse da moze i upola rezultata ostvariti kao u prvom mandatu. Smjena generacija dolazi proce narednih 5 6 godina dok budu mogli se boriti za najveci trofej.
0 2
epa
Kada je prvi put dolazio dolazio je kao privremeni trener bez ikakvog uspjeh iza sebe. sada dolazi kao trener koji je osvoji tri puta za redom ligu prvaka i la ligu.... a to je razlika ogromna...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi