Nije otišao kod stomatologa, pa izbačen iz ekipe

Prebačen u B ekipu

Nije otišao kod stomatologa, pa izbačen iz ekipe

A. Čaušević

Kršenje discipline klubovi obično kažnjavaju "rezanjem" plate svojim fudbalerima, međutim Schalke 04 je otišao korak dalje. 

Marokanski reprezentativac Hamza Mendyl je prebačen u B tim Rudara nakon što nije otišao na zakazani pregled kod stomatologa, tvrde njemački mediji.

Mendil je trebao otići da pregleda zub, Schalke 04 je sve dogovorio sa stomatologom koji je zbog radnog vremena morao ostati duže na klinici.

Međutim, ovaj 21-godišnji lijevi bek se uopšte nije pojavio u zakazno vrijeme. Da stvar bude gora nije obavijestio ni Klub, a ni ljekara da neće doći na pregled.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zbog takvog ponašanja klupski čelnici su ga odlučili kazniti te poslati u B ekipu s objašnjenjem da je totalno prekršio klupsku discilinu. Iz Schalkea su poručili da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo te je kaženjen da trenira s rezervama.

Inače, Mendyl je računajući sva takmičenja ove sezone upisao svega 16 nastupa.

Top Komentari

nickizedostizeko
E ovo su pravi profesionalni klubovi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi