Nije se dugo čekalo na reakciju Reala nakon teških optužbi na račun Sergija Ramosa
(Foto: EPA) Dokumenti Football Leaksa govore da je Sergio Ramos nakon finala u Cardiffu bio pozitivan na desametazon.

Football Leaks dobro "protresao" fudbalsku javnost

Nije se dugo čekalo na reakciju Reala nakon teških optužbi na račun Sergija Ramosa

Nakon što je njemački Der Spiegel objavio nove informacije iz dokumenata Football Leaksa i iznio ozbiljne optužbe na račun kapitena Real Madrida Sergija Ramosa, oglasio se i kraljevski klub.

Naime, Football Leaks tvrdi da je Sergio Ramos pao doping test nakon finala Lige prvaka 2017. godine između Real Madrida i Juventusa (4:1), ali i da su postojala određena kršenja pravila kada je njegov doping test nakon utakmice protiv Malage iz aprila u pitanju.

Također, Football Leaks tvrdi da su oba slučaja zataškana, a nije se dugo čekalo ni na reakciju Real Madrida.

Kraljevi su se oglasili saopštenjem u tri tačke i kategorično demantovali navode Football Leaksa:

"1. Segio Ramos nikada nije prekršio pravila za kontrolu dopinga.

2. UEFA je tražila blagovremenu informaciju i slučaj je odmah zatvorila i to nakon verifikacije od strane Svjetske antidoping agencije, AMA i od strane UEFA-inig eksperata, kao što je to praksa i sa svim ostalim slučajevima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

3. Kada je u pitanju ostali sadržaj pomenute objave, klub se neće oglašavati sve dok ne dobije dokaze", poručili su iz Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Mogu samo da se naklone najboljem stoperu svih vremena.Mislim da nema kluba koji nebi zelio da ima igraca kakav je Sergio Ramos.
20 66
DeroVolk
Hala Madrid! Vamos Ramos!
13 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi