"Nije želio dolaziti na trening jer je rekao da mi u Realu ne slavimo njegove golove"
Anelka je proveo samo jednu sezonu u Realu i postigao je dva gola

Nekadašnji trener Reala ispričao zanimljivu anegdotu

"Nije želio dolaziti na trening jer je rekao da mi u Realu ne slavimo njegove golove"

S. Pašalić

Legendarni španski trener Vicente del Bosque je u periodu od 1999. do 2003. godine vodio Real Madrid.

Upravo u to vrijeme za Real je igrao i francuski napadač Nicolas Anelka koji je na Santiago Bernabeu proveo samo godinu dana, a del Bosque je sada otkrio kako je Anelka prestao jedno vrijeme dolaziti na treninge zato što u Realu nisu slavili njegove golove.

"Anelka je bila igrač koji nas je koštao mnogo novca. Real Madrid je na njemu izgubio 5 miliona eura i potpisao ga je kao zvijezdu", rekao je Del Bosque.

"Jednog je dana došao u svlačionicu i rekao nam da nismo sretni zbog njegovog uspjeha, da ne slavimo njegove golove. Na trening nije došao dan ili dva, a klub ga je zatim novčano kaznio"

Anelka je bio jedna od brojnih zvijezda koje su tada igrale u Realu, ali Del Bosque ističe da je atmosfera među igračima bila sjajna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Oni su trenirali potpuno normalno, niko nikome nije smetao. Bili smo pažljivi i tolerantni i uvijek smo razgovarali. Morali smo biti tolerantni, ali i zahtjevni u isto vrijeme", dodao je Del Bosque.

Anelka je igrao za mnoge klubove, a najveći dio svoje karijere je proveo u Engleskoj gdje je igrao za nekoliko klubova. Najviše vremena je proveo Chelseaju za koji je odigrao 125 utakmica i postigao 38 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Gledaj noge u Carlos-a
4 0
Mu'min Juventino FKS
Vidi mu nogu... najveca prevara svih vremena! Covjek koji je korsitio najjace steroide sto postoje. Konjske steroide... dokazano znaci, nisu lazi. Uostalom ko imalo mozga ima dovoljno je da pogleda te abnormalne misice i to je to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi