Chelsea objavio koliko novca traži za Hazarda, Perezu se cifra uopšte neće svidjeti
Hazard je već ranije izjavio kako želi preći u Real Madrid

Ipak neće ići tako glatko kao što su to zamislili čelni ljudi kluba iz Madrida

Chelsea objavio koliko novca traži za Hazarda, Perezu se cifra uopšte neće svidjeti

S. Pašalić

Priča o prelasku Edena Hazarda iz Chelseaja u Real Madrid traje već neko vrijeme i svi očekuju samo dan kada će se to desiti.

Kako su prenijeli engleski mediji, klub iz Madrida je napravio prvi kontakt sa Hazardom još u martu, a razgovori su nedavno stavljeni na čekanje.

Belgijanac sa Chelseajem igra finale Evropske lige protiv Arsenala u srijedu u Bakuu, a Real nakon toga planira ponovo otvoriti pregovore oko prelaska Hazarda.

Ali, čini se da pregovori neće teći baš tako glatko jer Chelsea traži za Belgijanca 130 miliona funti uključujući i bonuse.

Klub iz Madrida s druge strane zasada ne želi platiti više od 88 miliona funti. Hazard je sam rekao upravi Chelseaja kako želi napustiti London i otići u Madrid, te da nema namjeru potpisati novi ugovor.

Stvari su se međutim zakomplikovale nakon što je Chelsea dobio zabranu dovođenja igrača u naredna dva transfer roka, a pored toga Callum Hudson-Odoi je zadobio tešku povredu zbog koje će dugo biti van terena, a upravo njega smatraju nasljednikom Hazarda.

Hazard o transferu u Real: Nakon finala će se desiti ono što se desiti mora

"Ne razmišljam o tim stvarima", prokomentarisao je Hazard špekulacije o svom transferu za RMC Sport, pa dodao:

"Razmišljam samo o pobjedi u finalu, a onda će se desiti ono što se mora desiti."

Podsjetimo, Hazard je nešto ranije ovog mjeseca poručio da je donio odluku.

"Da, odlučio sam, ali nije sve samo na meni. Ja sam odlučio, to je to", izjavio je tada Hazard, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Još uvijek čekam, kao što čekaju i navijači. Kada ste na terenu pokušavate ostati fokusirani samo na teren i loptu. To je to. Kada sam na terenu samo želim dati sve od sebe".

"Ne razmišljam o ovome ili onome, svojoj situaciji ili situaciji kluba. Samo želim pobjeđivati utakmice", poručio je Hazard.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi