Napoli odbio 90 miliona eura od Reala za Koulibalyja
(Foto: EPA)

Bomba iz Italije

Napoli odbio 90 miliona eura od Reala za Koulibalyja

M. Šljivak

Madridski Real poslao je ponudu Napoliju za senegalskog štopera Kalidoua Koulibalyja.

Kraljevi ovog ljeta traže pojačanja, a iako se u posljednje vrijeme nisu povezivali sa fantastičnim Senegalcem, tiho su ga pokušali dovesti na Bernabeu.

Italijanski novinar Tancredi Palmeri tvrdi da je kraljevski klub poslao službenu ponudu Napoliju za Koulibalyja vrijednu 90 miliona eura, ali je tim sa San Paola odbio ovu ponudu.

Koulibaly već nekoliko sezona igra na vrhunskom nivou u dresu Napolija i pravo je čudo kako još uvijek nije napustio ovaj tim.

U prethodnim mjesecima se najviše povezivao sa Manchester Unitedom. Navodno su u Napulju prije nekoliko dana odbili ponudu od 110 miliona eura koja je došla sa Old Trafforda, pa nije nikakvo čudo što je na kraju odbijen i Real.

Napoli za ovog fantastičnog štopera traži mnogo više novca. Pretpostavlja se da bi ga pustili za čak 150 miliona eura, što bi bio apsolutni rekord za jednog defanziva.

Trenutno rekord za jednog igrača odbrane drži igrač Liverpoola Virgil Van Dijk koji je iz Southamptona za 75 miliona eura stigao na Anfield u januaru 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, čini se kako će Koulibaly ovaj rekord veoma brzo srušiti, a vidjet ćemo gdje će na kraju završiti.

Koulibaly je od 2014. godine član Napolija, a ranije je igrao za Genk i Metz.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi